Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSiri TV

Netflix Umum Tarikh Tayangan “Dota: Dragon’s Blood” Musim 3, Dedah Pandangan Pertama

Musim ketiga Dota: Dragon’s Blood yang dinanti-nantikan akan ditayangkan di Netflix akhir tahun ini, dengan syarikat penstriman itu mengesahkan bahawa siri popular itu akan kembali pada 11 Ogos 2022. 

Semasa sambutan Minggu Geeked Netflix yang sedang berlangsung, paparan ringkas dari siri animasi berdasarkan permainan video terbitan Valve itu telah ditunjukkan kepada penonton bersama imej baharu.


Susulan itu, animator Studio Mir — yang juga bekerja untuk siri animasi The Legend of Korra dan filem Netflix The Witcher: Nightmare of the Wolf — telah menggunakan Twitter untuk mengusik musim akan datang dengan video pendek Invoker, watak yang telah berada dalam siri ini sejak musim pertamanya.

Tidak banyak informasi lain mengenai musim akan datang didedahkan, jadi peminat hanya perlu menunggu sedikit masa lagi untuk melihat dengan lebih jelas pandangan musim ketiga.

Walau bagaimanapun, kemungkinan Musim 3 akan meneruskan kisah Davion dan kumpulannya, yang telah memulakan pengembaraan untuk cuba dan menyingkirkan dunia Dragon dan menjadikan rumah mereka tempat yang lebih selamat.

Berdasarkan permainan MOBA Dota 2 tahun 2013, Dota: Dragon’s Blood telah ditayangkan di Netflix pada 2021 dan sebanyak dua musim — dikenali sebagai “Books” — disiarkan di platform penstriman setakat ini, dengan musim kedua baru sahaja tamat pada Januari 2022.

Siri fantasi ini menceritakan kisah Davion, seorang Dragon Knight terkenal yang berazam mahu menghapuskan malapetaka dari dunia. Setelah bertemu dengan eldwurm kuno yang kuat dan juga Puteri Mirana yang sedang menjalankan misi rahsianya sendiri, Davion segera terlibat dalam peristiwa yang jauh lebih besar daripada apa yang pernah dia bayangkan.

Related posts

Marvel Studios Akan Mendapatkan Semula Hak Teater ‘Jade Giant’ Daripada Universal Menjelang 2023

Kakimuvee

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Leave a Comment