Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot Asia

Netflix Umum Secara Rasmi “Squid Game” Musim 2!

Squid Game Musim 2 telah diumumkan secara rasmi!

Netflix hari ini telah mengesahkan perancangan musim kedua siri hit itu dan berkongsi video pengumuman serta kenyataan dari pencipta siri ini. Anda boleh lihat teaser Squid Game Musim 2 dibawah:


Berikut adalah kenyataan dari Pencipta Siri Hwang Dong-Hyuk:

“Ia mengambil masa 12 tahun untuk menghidupkan musim pertama Squid Game pada tahun lepas. Tetapi ia mengambil masa 12 hari untuk Squid Game menjadi siri Netflix paling popular yang pernah ada. Sebagai penulis, pengarah dan penerbit Squid Game, ucapan yang besar untuk peminat di seluruh dunia. Terima kasih kerana menonton dan menyukai rancangan kami,” kata Dong-Hyuk, yang kemudiannya mengesahkan kepulangan beberapa pelakon.

Dan sekarang, Gi-hun kembali. ‘The Front Man juga kembali. Musim 2 akan tiba. Lelaki dalam sut dengan ddakji mungkin akan kembali. Anda juga akan diperkenalkan dengan teman lelaki Young-hee, Cheol-su. Sertai kami sekali lagi untuk pusingan baharu.”

Susulan kejayaan kritikal dan komersial, siri ini memperoleh tiga pencalonan Golden Globe, termasuklah pelakon veteran Korea Selatan O Yeong-su yang memenangi anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik dalam Siri untuk wataknya sebagai Oh II-nam/Pemain 001.

Ia juga mencipta sejarah dengan menjadi pertunjukan bukan Inggeris pertama yang menerima empat pencalonan SAG utama termasuk Prestasi Cemerlang oleh Pelakon Lelaki untuk Lee Jung-jae, Persembahan Cemerlang oleh Pelakon Wanita untuk Jung Ho-yeon, Persembahan Cemerlang oleh Ensemble dan Persembahan Cemerlang oleh Ensemble Stunt .

Squid Game dicipta oleh penulis-pengarah Dong-Hyuk, yang terkenal dengan karyanya dalam filem Korea Selatan seperti The Fortress, Miss Granny dan Silenced.

Siri ini berpusat di sekitar sekumpulan 456 pemain yang kekurangan wang yang menerima jemputan pelik untuk bersaing dalam permainan kanak-kanak di pulau terpencil dengan harapan memenangi 456 bilion won. Walau bagaimanapun, mereka mendapati bahawa hadiah itu datang dengan pertaruhan tinggi yang boleh membawa maut.

Related posts

Marvel Studios Akan Mendapatkan Semula Hak Teater ‘Jade Giant’ Daripada Universal Menjelang 2023

Kakimuvee

Lee Jung Jae Menang Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Di Hollywood Critics Association TV Awards

Zulaikha

Gambar-Gambar Terbaru SEOUL VIBE Menyerlahkan Lagi Latarbelakang 80-an Untuk Filem Aksi Terbaru Netflix

Kakimuvee

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Leave a Comment