Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Siri TV

Netflix Tetapkan Tarikh Pelancaran “Peaky Blinders” Musim Akhir

Netflix akhirnya telah menetapkan tarikh tayangan antarabangsa untuk musim keenam dan terakhir siri jenayah drama BBC popular, Peaky Blinders. Siri ini telah disiarkan di stesyen TV UK dua minggu yang lalu, dan sudah keudara sebanyak 2 episod dari 6 episod keseluruhan untuk musim ini.

Musim akhir Peaky Bliders akan tersedia untuk penstriman pada 10 Jun di A.S dan pasaran antarabangsa yang lain. Berikutan pengakhiran drama yang diterjaui oleh Cillian Murphy ini, produksi untuk filem spin-off hanya akan bermula pada 2023.


Berikutan kesimpulan drama yang diterajui oleh Cillian Murphy, penerbitan untuk filem spin-off yang belum diberi judul dijangka bermula pada 2023.

Peaky Blinders ditetapkan di jalan-jalan Birmingham yang tidak mempunyai undang-undang ketika ia menjejaki evolusi Tommy Shelby (Cillian Murphy) dari ketua jenayah jalanan kepada ahli perniagaan dan ahli parlimen yang sah.

Menyertai Cillian Murphy dalam finale yang akan datang adalah mendiang Helen McCrory sebagai Polly Gray, Paul Anderson sebagai Arthur Shelby, Sophie Rundle sebagai Ada Thorne, dan Finn Cole sebagai Michael Gray. Barisan pelakonnya juga merangkumi Anya Taylor-Joy sebagai Gina Gray, Brian Gleeson sebagai Jimmy McCavern, Neil Maskell sebagai Winston Churchill dan Sam Claflin sebagai Oswald Mosley. 

Musim terakhir Peaky Blinders diarahkan oleh Anthony Byrne dari lakon layar yang ditulis oleh Steven Knight bersama Nick Goding, yang juga merupakan penerbit. Penerbit ekskutif adalah Caryn Mandabach, Steven Knight, Jamie Glazebrook, David Mason, Anthony Byrne, dan Cillian Murphy.

Lima musim pertama Peaky Blinders boleh di strim di Netflix.

Related posts

Mengembara Ke 1,000 Dimensi Bersama Syafiq Kyle & Adriana Adnan Dalam Drama Percintaan Fantasi Terbaharu Viu Original

Kakimuvee

Trailer “The Winchesters” Beri Pandangan Pertama Prekuel “Supernatural”

Kakimuvee

Aquaman and the Lost Kingdom: Amber Heard Dilepaskan Dari Kontrak, Tidak Pasti Berapa Banyak Babaknya Dipotong

Kakimuvee

Projek Captain Carter Dikhabarkan Sedang Dalam Pembangunan

Kakimuvee

Marvel Studios Lancar Trailer & Poster “She-Hulk: Attorney at Law” Untuk Siri Disney+ Hotstar Yang Akan Datang

Kakimuvee

Gambar Terbaru “Ms. Marvel” Goda Kuasa Yang Dimiliki Kamala

Kakimuvee

Leave a Comment