Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Netflix Terus Tambah Barisan Pelakon Siri Aksi-Langsung ‘Avatar’

Susulan pemilihan Paul Sun-Hyung Lee sebagai Uncle Iroh, Netflix terus mengisi barisan pelakon untuk siri aksi-langsung Avatar: The Last Airbender yang akan datang. Perkhidmatan penstriman itu akhirnya telah menemui bintang muda yang sesuai untuk menggambarkan dua karakter utama siri ikonik itu. 

Pendatang baru Elizabeth Yu (All My Love) dan Maria Zhang telah dipilih untuk membawa watak Puteri Negara Api, Azula dan pahlawan Kyoshi, Suki. Selain itu, Yvonne Chapman (Kung Fu), Tamlyn Tomita (Cobra Kai), dan Casey Camp-Horinek (Reservation Dogs) juga telah disahkan menyertai siri yang telah lama ditunggu-tunggu, yang kini sedang menjalani penggambaran di Vancouver.

Berikut adalah diskripsi rasmi watak-watak mereka:


  • Azula ( Elizabeth Yu) – dikenali sebagai puteri Negara Api yang sangat hebat dan perfeksionis. Dia tidak akan berhenti untuk memastikan kedudukannya sebagai pewaris takhta.
  • Suki (Maria Zhang) – ialah pemimpin Kyoshi Warriors yang menakutkan, pasukan pejuang wanita elit yang berdedikasi untuk melindungi komuniti mereka dan menegakkan cita-cita nama mereka, Avatar Kyoshi.
  • Yukari (Tamlyn Tomit) – datuk bandar yang sangat melindungi kampung kecilnya di Pulau Kyoshi, dan ibu Suki.
  • Avatar Kyoshi (Yvonne Chapman) – Pahlawan legenda yang terkenal dengan keberaniannya, kemahiran bertarung yang menakutkan dan dedikasi tanpa kompromi terhadap keadilan.
  • Gran Gran (Casey Camp-Horinek) – Nenek kepada Katara dan Sokka, digambarkan sebagai ketua puak yang bijak bagi Suku Air Selatan

Berdasarkan siri animasi Nickelodeon kegemaran peminat, Avatar: The Last Airbender akan diketuai oleh pelakon Filipina-Kanada Gordon Cormier (The Stand) sebagai Aang, Kiawentiio (Anne dengan E) sebagai Katara, Ian Ousley (Physical) sebagai Sokka, dan Dallas Liu (PEN15) sebagai Zuko. Menyertai mereka ialah Daniel Dae Kim sebagai Fire Lord Ozai, Paul Sun-Hyung Lee sebagai Uncle Iroh, Lim Kay Siu sebagai Gyatso, dan Ken Leung sebagai Komander Zhao.

Albert Kim (Sleepy Hollow) mengetuai projek ini dengan berkhidmat sebagai showrunner, penulis dan penerbit eksekutif. Dalam surat peribadinya kepada peminat, Kim menekankan kepentingan keaslian dan perwakilan serta tanggungjawab besar projek untuk menyampaikan cerita yang menonjolkan watak Asia dan Orang Asli.

Siri Netflix Avatar: The Last Airbender diterbitkan secara eksekutif oleh Dan Lin dan Lindsey Liberatore. Ia diarahkan oleh Michael Goi, Roseanne Liang, dan Jabba Raisaini, dengan Goi dan Liang, turut berkhidmat sebagai penerbit eksekutif.

Sumber Gambar: Netflix Geeked

Related posts

“Guardians of the Galaxy Vol. 3” Akan Menjadi Yang Terakhir Buat Pasukan Superhero Galaksi MCU

Kakimuvee

Poster Terbaru “The Batman” Mempamerkan Penguin dan Riddler

Kakimuvee

“Mortal Kombat 2” Kini Sedang Dibangunkan, Jeremy Slater Jadi Penulis

Kakimuvee

Dwayne Johnson Bangunkan Filem Adaptasi Permainan Video Terbaru

Kakimuvee

Spin-Off “A Quiet Place” Ditunda Ke Tarikh Baru

Kakimuvee

[VIDEO] Ben Mendelsohn, Cobie Smulders & Emilia Clarke Kelihatan Di Set Penggambaran “Secret Invasion”

Kakimuvee