Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaStreaming

Netflix Memperkenalkan 6 K-Romance Terbaru Yang Akan Membuatkan Jantung Anda Berdegup Laju


Jika anda telah hanyut dengan kisah cinta yang tidak konvensional seperti dalam Crash Landing on You, atau cair pada pandangan pertama hubungan dalam Extraordinary Attorney Woo dan Business Proposal, maka bersiap sedia dengan pengumuman yang akan melangkau degupan jantung anda.

Penonton di seluruh dunia semakin menggemari K-Romance, dan perasan minat ini tidak menunjukkan tanda-tanda akan pudar. Antara 2018 hingga 2022, penonton global bagi jududl K-Romance Netflix telah meningkat tiga kali ganda. Pada tahun 2022 sahaja, lebih 90 peratus tontonan ini datang dari luar Korea Selatan.

Sehubungan dengan itu, bagi mengekalkan rasa cinta anda pada K-Romance, Netflix memperkenalkan enam siri romantik terbaru yang akan dilancarkan dalam tempoh lima bulan yang akan datang. 

See You in My 19th Life (17 Jun 2023)
See You in My 19th Life

Spin-off dari webtoon popular ini, Shin Hye-sun membintangi drama ini sebagai heroin yang boleh mengingati semua kehidupan lampaunya. Sebagai seorang gadis muda dalam kehidupannya yang ke-18, dia jatuh cinta pada seorang lelaki yang bertimbang rasa. Dalam kehidupannya yang ke-19, dia cuba untuk kembali kepadanya, hanya untuk mendapati dia telah menjadi seorang lelaki dingin yang tidak mahu dekat dengan sesiapa. Bolehkah cintanya berjaya sepanjang hayat?

King The Land (17 Jun 2023)
King The Land

Waris yang kaya tidak tahan dengan senyuman palsu. Dia bertemu seorang gadis yang senyuman cerahnya adalah sebahagian daripada pekerjaannya — dalam salah satu perniagaan keluarganya. Dia langsung tidak menyukainya, menganggapnya sebagai seseorang yang menyembunyikan diri sebenar di sebalik senyuman palsu. Bekas idola K-Pop global Jun-ho dan Yoona bergandingan buat pertama kali sebagai pelakon dalam K-Romance “dari musuh menjadi kekasih” yang dinanti-nantikan ini.


Behind Your Touch
Behind Your Touch

Ratu Rom-com Han Ji-min memainkan watak doktor haiwan di sebuah bandar kecil yang mempunyai bakat psikometri yang sangat aneh. Apabila dia meyakinkan seorang detektif tentang kebolehannya, mereka bekerjasama untuk menyelesaikan jenayah kejiranan.

Destined with You
Destined With You

Bintang K-Romance Cho Boa dan Rowoon (juga idola K-Pop) bergandingan dalam saga hebat ini. Rowoon melakonkan watak peguam kacak yang mempunyai segala-galanya, tetapi dihantui oleh sumpahan keluarga. Dan ternyata wanita yang menjadi kunci untuk mematahkan sumpahan ini tidak lain dan tidak bukan adalah penjawat awam yang kelihatan biasa yang dilakonkan oleh Cho.

A Time Called You (Akan ditayangkan pada suku ketiga 2023)
A Time Called You

Ahn Hyo-seop (Business Proposal) dan Jeon Yeo-been (Vincenzo) membintangi remake percintaan klasik dari Taiwan Someday or One Day ini. Watak Jeon kembali ke zaman 1998 dan bertemu dengan seorang lelaki yang dilakonkan oleh Ahn, yang mempunyai persamaan luar biasa dengan bekas teman lelakinya yang telah meninggal dunia.

Malah, kedua-dua pelakon utama ini menyahut cabaran untuk memainkan dua watak yang kelihatan sama, tetapi mempunyai personaliti yang sama sekali berbeza — dan semua komplikasi yang timbul dalam soal cinta.

Doona! (Akan ditayangkan pada suku keempat 2023)
Doona!

Seorang pelajar kolej (Yang Se-jong) melayari kehidupan dan sekolah sambil berhadapan dengan kesusahan yang unik — dia hidup dengan bekas sensasi K-Pop, dimainkan oleh bekas bintang K-Pop sebenar Suzy. Hubungan mereka bermula sebagai salah faham dan tidak suka antara satu sama lain, dan berkembang dari masa ke masa menjadi cinta dan kepercayaan. Tetapi bolehkah hubungan mereka menahan tekanan kemasyhuran yang kejam?

Perlukan lebih banyak bantuan untuk memilih K-Romance yang sesuai untuk anda? Lihat info-grafik berguna ini untuk membantu anda membuat pasangan cinta terbaik anda.


Related posts

Raikan Musim Raya Dengan Rancangan Menarik Di Prime Video April Ini!

Kakimuvee

Rancangan Menarik Ini Memberikan Inspirasi Untuk Meraikan Hari Raya Dengan Penuh Bergaya

Kakimuvee

Anime Sci-Fi Ikonik Jepun “MACROSS” Akan Tiba Di Disney+ Hotstar Pada Tahun Ini

Kakimuvee

Viu Perkenalkan Drama Adaptasi Novel Popular, Jendela Hati Lakonan MK K-Clique, Anna Jobling dan Hanna Aqeela

Kakimuvee

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024

Kakimuvee

Zuko Pamer Skil ‘Firebending’ Dalam Klip Video Avatar: The Last Airbender

Kakimuvee