Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Netflix Dedah Tajuk Episod Perdana Siri Live-Action ‘One Piece’

Tajuk episod pertama siri live action Netflix One Piece telah didedahkan akaun Twitter rasmi perkhidmatan streaming itu. Episod 1.01 secara rasmi bertajuk “Romance Dawn”, ditulis oleh Matt Owens dan Steven Maeda. Bersama gambar draf skrip, kapsyen Twitter itu berbunyi “Tidak kira betapa sukar atau tidak mustahilnya, jangan pernah melupakan tujuan anda.”

Menurut IGN, tajuk episod perdana mungkin memberi petunjuk kepada kisah asal usul One Piece, dimana Romance Dawn pertama kali diterbitkan sebagai siri ‘one-shot’ oleh pencipta Eiichiro Oda (nampaknya tidak disebut One Piece ketika pertama kali diterbitkan, tetapi kemudian “diterima pakai” sebagai asal-usul manga) dalam Shonen Jump 1996 Summer Special. Ia juga merupakan cerita pertama dalam siri anime. 

Manga One Piece ditulis dan dilukis oleh Oda, mengikuti kisah Monkey D. Luffy, ketua krew lanun, Straw Hat Pirates, yang memperoleh kekuatan untuk mengubah tubuhnya menjadi getah setelah memakan “Buah Iblis”, dan menjelajah dunia fantasi pulau-pulau eksotik dan lautan luas untuk mencari harta karun legenda yang dikenali sebagai “One Piece” untuk menjadi Raja Lanun seterusnya. 

Siri ‘live-action’ akan datang ditulis oleh Steven Maeda (The X-Files), yang turut menjadi ‘showrunner’ dan penerbit eksekutif, bersama penulis Matt Owens (Agents of SHIELD), yang juga penerbit eksekutif. Mereka akan di sertai Marty Adelstein dan Becky Clements (SnowpiercerCowboy Bebop), yang turut menjadi penerbit eksekutif bersama penulis asal, Eiichiro Oda. 

Barisan pelakon siri live-action bagaimanapun masih belum diumumkan. 

Related posts

Klip Terbaru Venom: Let There Be Carnage Goda Transformasi Cletus Kasady

Kakimuvee

Randall Park, Jani Zhao Antara Yang Sertai Aquaman and the Lost Kingdom

Kakimuvee

Tonton Klip Terbaru Red Notice Yang Sarat Dengan Aksi

Kakimuvee

Trailer Army of Thieves Papar Kisah Silam Ludwig Dieter Yang Penuh Aksi

Kakimuvee

TUDUM: Ultraman Musim Ke-2 Dapat Poster Teaser Dari Netflix Menjelang Pelancarannya Pada Tahun Hadapn

Kakimuvee

TUDUM: Saksikan Klip Pembukaan ‘Cowboy Bepop’ Yang Sangat Klasik

Kakimuvee

Leave a Comment