Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

Nak Layan Drama Jepun? Ini 11 J-Drama Yang Boleh Ditonton Di Netflix (Part 2)

Sebelum ini, kami telah kongsikan senarai 10 drama Jepun yang boleh distream di Netflix, kali ini kami kongsikan 11 lagi J-Drama yang boleh anda layan dilaman Netflix. Anda boleh klik pautan disini untuk melihat senarai terdahulu, atau boleh terus scroll ke bawah untuk melihat 11 senarai yang kami ingin kongsikan.

1. Hibana: Spark

Drama bertema komedi persahabatan ini berdasarkan sebuah buku telah memenangi anugera, siri dramatik ini mengisahkan dua pelawak yang bercita-cita tinggi, memaparkan kisah persahabatan dan perjuangan mereka ketika mereka berusaha untuk bersaing dalam dunia perniagaan.


Link: Netflix/HibanaSpark

2. FINAL FANTASY XIV Dad of Light

Seorang lelaki cuba berhubung kembali dengan ayahnya yang sudah bersara dan jauh melalui Final Fantasy XIV, sebuah permainan video atas talian. Dia menyembunyikan identitinya dan menghubungi ayahnya sebagai rakan pemain dalam permainan ini, dengan harapan ikatan maya mereka dapat dibawa ke dunia nyata. Siri ini berdasarkan kisah benar.

Link: Netflix/FinalFantasyXIVDadOfLight

3. Kakegurui

Di Hyakkaou Private Academy, pelajar mengambil bahagian dalam pelbagai permainan berdasarkan perjudian dan diberi kedudukan mengikut kemenangan mereka. Pemenang mendapat kemasyhuran dan kekayaan, dan mereka memerintah sekolah, sementara yang kalah menjadi hamba mereka. Seluruh institusi terkejut dengan kedatangan pelajar baru yang penuh misteri.

Link: Netflix/Kakegurui

4. Smoking

Drama ini berkisar pada sekumpulan pembunuh kejam tanpa tempat tinggal yang mencari sasaran mereka dan memberikan tatu pada kulit sasaran mereka sebagai bukti kontrak yang telah selesai.

Link: Netflix/Smoking

5. Blazing Transfer Students

Tujuh pelajar dengan nama depan yang sama masuk ke sekolah elit yang bermasalah, dalam misi rahsia untuk memperbaikinya dari dalam. Drama ini  dibintangi idola Jepun Johnny’s WEST, dan menjadi sekuel manga Blazing Transfer Student yang asal.

Link: Netflix/BlazingTransferStudent

6.  Followers

Menceritakan kehidupan beberapa wanita di Tokyo dalam dunia yang dikuasai oleh media sosial. Ini termasuk jurugambar fesyen terkenal dan pelakon yang bercita-cita tinggi. Ikuti kisah mereka semasa mereka berusaha mencari jalan kebahagiaan mereka sendiri

Link: Netflix/Followers

7. Mob Psycho 100

Mengisahkan tentang seorang pelajar sekolah menengah yang mempunyai kemampuan psikik yang kuat. Putus asa untuk menjalani kehidupan yang normal dan berteman, dia berusaha untuk menyembunyikan kekuatannya yang semakin meningkat dan menjaga emosinya, tetapi masalah terus mencarinya.

Link: Netflix/MobPsycho100

8. SCAMS

Terkesan dengan kemuflisan Lehman Brothers dan tergoda dengan janji gaji yang lumayan, seorang pemuda yang putus asa tetapi baik hati akhirnya menyertai operasi penipuan telefon.

Link: Netflix/SCAMS

9. Stay Tuned!

Ikuti kisah perjalanan penulis drama yang eksentrik dan canggung yang tersilap temuduga dengan saluran TV berita. Ketika dia mendapatkan pekerjaan itu, dia dengan bersemangat merangkul peranan barunya sebagai wartawan lapangan dan mulai memanfaatkannya.

Link: Netflix/StayTuned

10. The Naked Director

Ditetapkan pada tahun 1980-an, siri ini mengikuti kehidupan pengarah video dewasa Jepun yang luar biasa, Toru Muranishi, yang tidak mempunyai permulaan, tetapi visi karismatiknya segera merevolusikan industri pornografi.

Link: Netflix/TheNakedDirector

11. My Husband Won’t Fit

Pasangan yang telah bersama sejak zaman kolej, mendapati bahawa mereka tidak sesuai secara fizikal dan seksual. Walaupun cinta mereka satu sama lain kuat, masalah luar biasa ini mula mempengaruhi perkahwinan mereka

Link: Netflix/MyHusbandWontFit

Sumber: Netflix, AsianWiki, Says

Related posts

Trailer “KKN di Desa Penari” Goda Kisah Urban Legend Di Indonesia

Kakimuvee

SBS Sahkah Tarikh Tayangan K-Drama Terbaru “Today’s Webtoon”

Zulaikha

6 Sebab Kenapa The Sound of Magic Akan Memukau Anda

Zulaikha

7 K-Drama Fantasi Netflix Yang Akan Membuatkan Anda Terpesona.

Zulaikha

Lebih Banyak K-drama & K-filem Terhangat Di Astro Pada Mei Ini

Zulaikha

Tayangan Perdana “Money Heist: Korea – Joint Economic Area Part 1” Di Netflix Pada 24 Jun

Zulaikha

1 comment

ExCW November 8, 2020 at 12:26 pm

ikeda elaiza ****

Reply

Leave a Comment