Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Nabil Ahmad Menyesal Mengusik Kecacatan Caliph Buskers

nabil ahmad

Pelawak Nabil Ahmad melahirkan rasa bersalah kerana secara tidak sengaja bergurau terhadap kekurangan ahli kumpulan Caliph Buskers yang merupakan Orang Kelainan Upaya (OKU) dalam siaran langsung Gegar Vaganza Ahad lalu.

Nabil atau nama sebenarnya Ahmad Nabil Ahmad, 31, berkata, dia sudah meminta maaf kepada kumpulan tersebut secara peribadi dan tidak berniat untuk mempermainkan kecacatan yang dialami oleh anggota kumpulan itu.

“Saya berasa terlalu bersalah dan menyesal sangat bila menyedari telah terlepas cakap tentang kecacatan kumpulan itu dalam program berkenaan.

“Sebelum orang kritik lagi saya sedar apa yang saya buat lawak itu salah dan saya berjumpa sendiri dengan anggota kumpulan itu untuk meminta maaf,” ujarnya kepada mStar Online

Nabil ditemui pada sidang media Zikir Perdana, di Hotel Majestic, di sini, Selasa.

Dia diminta mengulas tentang pengacaraannya dikatakan keterlaluan apabila mempersendakan kumpulan Caliph Buskers di program realiti Gegar Vaganza, malam Ahad lalu.

Dalam rancangan itu, semasa giliran Zul (Handy Black) membuat persembahan, Nabil telah bertanya mengenai lukisan di atas pentas dan dia telah menyamakan karya itu dengan kumpulan Caliph Buskers yang mana ahli-ahlinya adalah cacat penglihatan.

Caliph Buskers Persembhaan Terbaik AJL 29

Kumpulan Caliph Buskers dianggotai oleh Azmi Saat (vokalis), Nirwan (pemain gitar), Zaki (pemain gitar/vokalis), Fendy (cajon/vokalis), Rubiana (shaker/vokalis).

Sementara Nabil berjanji akan lebih berhati-hati terutamanya apabila menyentuh hal berkaitan kekurangan seseorang.

“Saya memang akan berhati-hati dengan lawak-lawak yang menyentuh atau mempermainkan kekurangan orang lain kerana mereka juga ada perasaan,” ujarnya.

Dalam pada itu, menjawab komen penonton yang menganggap lawaknya bersama pengacara Jihan Musa terlalu kasar, kata Nabil ia salah satu kelainan untuk menjadikan program tersebut lebih segar.

Katanya, kebiasaan lawak-lawak yang bakal dilakukan bersama rakan pengacara akan dibincangkan terlebih dahulu.

“Bagi saya setiap program perlu kelainan dan sesuatu yang baru. Lawak antara saya dan Jihan sebenarnya kami sudah rancang apa yang hendak dicakapkan sebelum siaran langsung itu bermula.

“Saya akan beritahu apa yang akan saya cakap dan begitu juga dengan dia,” ujarnya.

Related posts

Dave Bautista Akan Bersara Dari Bawa Watak Drax Selepas “Guardians of the Galaxy Vol. 3”

Kakimuvee

Video Featurette “F9” Tunjuk Kesan Praktikal Yang Luar Biasa

Kakimuvee

THE BATMAN: Tonton Video Klip Selina Kyle/Catwoman Lakonan Zoe Kravitz

Kakimuvee

The Suicide Squad: James Gunn Goda Beberapa Babak ‘Post-Credit’

Kakimuvee

Trailer Terakhir “A Quiet Place Part II” Buatkan Korang Tak Sabar Nak Tonton Sekuel Filem Ini

Kakimuvee

Marvel Dedah Logline “Black Panther: Wakanda Forever” & “The Marvel”

Kakimuvee