Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

MULAKAN PENGEMBARAAN DI RUMAH UNTUK MASA CERIA KELUARGA BERSAMA CARTOON NETWORK!


(Kredit: Cartoon Network)

Bersedialah untuk keseronokan sepenuhnya bersama Cartoon Network – kanak-kanak dan ibu bapa mereka boleh menikmati lebih daripada 150 pengembaraan di mikrosit CartoonNetworkAsia.com/BestSummerEver yang bermula sekarang hingga 27 Jun ini. Seisi keluarga boleh mewujudkan “zon ceria” dalam keselesaan dan keselamatan di rumah mereka untuk merasai sendiri ikatan kekeluargaan yang luar biasa semasa cuti, hujung minggu…dan setiap hari untuk dua bulan akan datang.

Aktiviti-aktiviti ini diletakkan di bawah salah satu daripada lima tema iaitu bermain, muzik, pergerakan, penerokaan dan permainan:

 • Bermain: Craft Creek bersama Looney Tunes adalah aktiviti yang membantu melatih sisi kreatif seisi keluarga – mengadun resipi yang enak, melakukan aktiviti kraf D.I.Y dan banyak lagi.
 • Muzik: Toon Tunes Valley bersama We Bare Bears mengajak anda menyanyi sepuas hati, sama seperti Ice Bear! Pilih lagu Cartoon Network kegemaran anda, panaskan peti suara, dan bolehlah mula menyanyi bersama-sama. Lebih baik lagi, jika seisi keluarga memilih satu lagu setiap orang dan menjadikannya sebagai konsert di rumah!
 • Pergerakan: Gymsville bersama Tom and Jerry membuatkan jantung anda berdegup kencang dengan set video senaman rahsia Tom. Lagipun, telatah mereka memang memerlukan dua watak ini untuk sentiasa cergas, dan anda juga boleh menjadi sihat dan aktif  – seperti mereka berdua.
 • Penerokaan: Toonsplorer Island, dihoskan oleh Teen Titans Go! membawa anda ke pelbagai jenis pengembaraan. Muat turun stiker WhatsApp, hiasan latar mudah alih yang memaparkan rancangan kegemaran anda, menjadi hos mesyuarat melalui Zoom di gua beruang, dan banyak lagi.
 • Permainan: Arcade Town bersama Ben 10 menyediakan lambakan permainan! Sama seperti arked sebenar, pilih permainan kegemaran anda yang menyemarakkan daya saing anda. Sahut cabaran itu dengan beberapa sesi permainan yang hebat – dan ajaklah kawan-kawan anda bermain sama untuk melihat siapa yang lebih handal.

Dengan lebih 150 aktiviti, terdapat begitu banyak pilihan untuk menjadikan golongan muda dan yang berjiwa muda sibuk sepanjang musim panas ini, termasuklah cabaran digital untuk membuka e-ganjaran eksklusif seperti hiasan latar mudah alih, stiker dan sijil yang diperibadikan!

Para keluarga juga boleh memuat naik gambar atau video pengembaraan di rumah ciptaan mereka di mikrosit Best Summer Ever Cartoon Network untuk berpeluang melihat ia disiarkan di TV, dan memenangi hadiah hebat sambil mencipta kenangan musim panas anda yang terindah!

Kempen Best Summer Ever Cartoon Network juga menyajikan siri asal kegemaran ramai dan tayangan perdana selama lapan minggu, dengan sorotan ke atas:


 • Siri kartun Looney Tunes yang baharu, Looney Tunes Cartoons, dengan kemunculan pertamanya pada hari Jumaat, 7 Mei, jam 5.30 petang di Cartoon Network (Astro Saluran 615 HD) dalam pelancaran filem animasi Space Jam: A New Legacy yang memaparkan juara bola keranjang LeBron James dan pengembaraan epiknya bersama Bugs Bunny dan kru Looney Tunes. Filem yang dinanti-nantikan ini akan ditayangkan di pawagam pada hari Khamis, 15 Julai.
 • Ben Gen 10 istimewa selama sejam di mana Ben perlu menyelamatkan dunia daripada Omnitrix yang mengalami kegagalan fungsi dan menjangkiti manusia dengan DNA asing, tayangan perdana pada hari Sabtu, 22 Mei, jam 11 pagi di Cartoon Network dan perkhidmatan penstriman HBO GO.
 • Adventure Time: Distant Lands’, episod keempat selama sejam Together Again, yang kali pertama disiarkan pada Sabtu, 12 Jun, jam 9 malam di Cartoon Network dan HBO GO, di mana Finn dan Jake bersatu kembali untuk mengharungi pengembaraan paling penting dalam hidup mereka.

Sebagai tayangan istimewa Hari Raya, Astro menghidangkan kepada SEMUA pelanggannya program-program Cartoon Network yang paling popular dari 26 Mei – 13 Jun melalui On Demand dan Astro GO, termasuklah The Amazing World of Gumball dan Ben 10 kepada We Bare Bears, New Looney TunesTom and Jerry Tales, dan banyak lagi. Tontonlah program istimewa Best Summer Ever Carton Network pada bila-bila masa, di mana sahaja!

Seramai 100 pelanggan bertuah yang menstrim Best Summer Ever Cartoon Network istimewa akan berpeluang memenangi barangan Looney Tunes dan Tom and Jerry! Untuk butiran lanjut, kunjungi promotions.astro.com.my.

Yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, tiada peminat sejati yang tidak akan menambahkan barangan terbaharu Cartoon Network dalam koleksi mereka. Berikut adalah pilihan terbaharu di Malaysia:

 • Kidz World MY

Mencari pakaian terbaik untuk si kecil anda? Kunjungi sahaja Shopee untuk melihat koleksi pakaian Tom and Jerry yang sangat banyak!

 • Asadi Malaysia

Membawakan anda kasut yang paling popular dan selesa We Bare Bears untuk perjalanan harian anda. Kunjungi kedai rasmi mereka di Shopee atau Lazada untuk melihat koleksinya.

 • Toys“R”Us

Jika anak-anak anda peminat Tom and Jerry, kunjungi Toys”R”Us untuk melihat koleksi penuh mainan hari ini. Hanya terdapat di cawangan terpilih sahaja.

 • Zakkasg

Mencari hadiah paling tepat untuk acara istimewa? Daripada plushies, beg galas, beg kantung dan banyak lagi, anda akan rambang mata melihat seleksi hadiah yang ditawarkan! Kunjungi Shopee sekarang.

 • Tisu Royal Gold

Manjakan kulit anda dengan tisu muka Looney Tunes Royal Gold! Kini boleh didapati di semua pasar raya dan pasar raya besar terkemuka. 


Related posts

Produksi The Last of Us Musim 2 Dijangka Bermula Pada Awal 2024

Kakimuvee

Siri Original HBO TRUE DETECTIVE: NIGHT COUNTRY Akan Membuat Debut 15 Januari

Kakimuvee

Warner Bros. Discovery & UNIFI Memperluaskan Kerjsama Dengan Pelancaran Pek HBO & HBO GO Di UNIFI TV

Kakimuvee

HBO Batal Siri ‘The Idol’ Selepas Musim 1

Kakimuvee

Tom & Jerry Berebut Durian Dalam Episod Pertama Siri Terbaru

Kakimuvee

Filem Blockbuster Thailand ‘Khun Pan 3’ Akan Ditayangkan HBO & HBO GO Pada 4 Ogos Ini

Kakimuvee