Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime Slot Tempatan

Monsta Tayang Siri Istimewa “BoBoiBoy” Cuti Sekolah Ini

Sempena menyambut ulang tahun ke-10, siri animasi adiwira “BoBoiBoy” akan menayangkan episod khas berdurasi 30 minit sepanjang tempoh cuti sekolah hujung bulan ini.

Ketua Pemasaran dan Jualan Antarabangsa Monsta, Faiz Zainal berkata, episod khas itu bakal menggamit emosi pengikut setia animasi berkenaan apabila menampilkan kejutan istimewa.

“Istimewanya tayangan ini adalah versi tambahan kepada episod satu musim pertama BoBoiBoy. Ia memaparkan babak yang belum pernah ditayangkan sebelum ini iaitu adegan BoBoiBoy bersama bapanya, Amato (Mechamato). Pastinya peminat tegar BoBoiBoy tidak mahu terlepas untuk menontonnya,” katanya.

Animasi “BoBoiBoy” telah ditayangkan di TV3 sejak 2011, dan ia juga merupakan produk 3D tempatan pertama yang berjaya mencecah jutaan tontonan di TV sekali gus membuka lembaran baharu buat industri animasi tempatan.

“BoBoiBoy” turut menjadi salah satu siri animasi tempatan yang menjadi lambang kebanggaan rakyat Malaysia kerana berjaya menggembangkan pengaruhnya di 70 buah negara antaranya India, China, Korea Selatan, Turki, Amerika Syarikat dan beberapa negara Eropah.

Siri animasi itu juga cukup unggul meraih pelbagai pengiktirafan di peringkat global. Pencapaian itu sekali gus meletakkan nama Malaysia di persada antarabangsa dalam penghasilan siri dan filem animasi 3D bertaraf dunia.Sempena ulang tahun itu juga, pelbagai program menarik dan barangan baharu sudah diatur Monsta dengan tanda pagar #BoBoiBoyBeyond10.

Sumber: Harian Metro

Related posts

Viu Original “Keluarga Baha Don” Kembali Lagi Untuk Musim 3

Kakimuvee

[VIDEO] Tajuk & Teaser “Dragon Ball Super Movie 2” Telah Didedahkan

Kakimuvee

DRAMA KAHWIN PAKSA ‘CIK AYU MEE SANGGUL’ TIDAK KLISE

Kakimuvee

Go Shop Menjenamakan Semula CH111 Kepada BAARU Demi Menyasarkan Lebih Ramai Golongan Milenial Di Malaysia

Zulaikha

CLUB MICKEY MOUSE KEMBALI DENGAN MUSIM 4, TAYANGAN EKSKLUSIF DI DISNEY + HOTSTAR BERMULA 28 JULAI

Kakimuvee

DRAMA ‘LOCKDOWN’ PAPAR 8 KISAH RAGAM MASYARAKAT HARUNGI PKP

Kakimuvee

Leave a Comment