Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaTrivia

Misi Bahaya ‘The Silent Sea’ Akan Membongkar Rahsia Gelap Bulan

Siri thriller misteri sains fiksyen Korea pertama di Netflix, The Silent Sea, adalah sebuah cerita yang berlatarkan masa hadapan dimana pasukan elit menjalankan misi khas ke pangkalan penyelidikan terbengkalai di bulan, ketika kekurangan sumber telah memusnahkan Bumi. Jadi kita mempunyai beberapa persoalan!

Untuk memulakannya, kita tahu bahawa semua kehidupan di Bumi terancam akibat kehabisan sumber. Pentadbiran Angkasa Lepas dan Aeronautik Korea menemui jawapan kepada kelangsungan hidup manusia dan merancang satu lagi misi penerokaan bulan yang diketuai oleh pasukan elit yang terdiri daripada ahli astrologi Song Jian (Bae Doona), ketua pasukan Han Yunjae (Gong Yoo), ketua jurutera Ryu Taesuk (Lee Joon). ), doktor pasukan Doc Hong (Kim Sun-young), ketua keselamatan Gong Soohyuk (Lee Mu-saeng), dan juruterbang kapal angkasa Kim Heesun (Lee Sung-wook).


Destinasi mereka ialah Balhae Lunar Research Station, yang ditutup 5 tahun lalu akibat kemalangan. Mereka berlepas dengan misi penting untuk “mendapatkan sampel penting di stesen dan kembali ke bumi,” tetapi berdepan dengan cabaran besar apabila kapal angkasa mereka melakukan pendaratan cemas di bulan.

Berikut adalah 5 misteri yang kita perlukan jawapannya selepas melihat trailer The Silent Sea

1. APA. YANG. TERJADI. KEPADA. BUMI?

Mengapakah taburan hujan tahunan dunia mencecah satu lagi titik terendah dan adakah ia disebabkan oleh pencemaran? Satu lagi persoalan utama yang kita ada ialah, adakah kita masih mempunyai lautan?

2. Kenapa ahli astrobiologi diperlukan untuk mendapatkan sampel?

Bukankah misi itu boleh dilakukan oleh pasukan angkasawan dan/atau pegawai kerajaan? Adakah terdapat lebih banyak lagi rahsia di Stesen Penyelidikan Lunar Balhae?

3. Adakah kita baru melihat mayat?

Siapakah mereka itu dan bagaimana mereka mati? Adakah selamat untuk pasukan yang pergi ke sana jika ia begitu berbahaya?

4. Adakah kita tidak mahu membincangkan tentang adegan yang memaparkan misteri isyarat bio dan lelaki yang telah memuntahkan.. mungkin 5 liter air?

Apa yang terjadi sebenarnya???

5. Adakah mereka akan mendedahkan rahsia sampel penting itu?

Misi itu kelihatan sangat berbahaya dan berdasarkan trailer, ia membayangkan bahawa kerajaan ada kaitan dengannya. Adakah mereka berjaya mendapatkan semula sampel yang mungkin boleh mengubah hidup mereka atau digunakan sebagai senjata pemusnah besar-besaran?

Seperti anda semua, kita juga tidak sabar menantikan jawapan kepada semua persoalan yang timbul. Segalanya akan terjawab dalam The Silent Seaakan datang ke Netflix pada 24 Disember ini.

Related posts

Pelakon “Itaewon Class,” “Love In The Moonlight,” & “The Sound Of Magic” Bersatu Dalam Poster Untuk Rancangan Varieti Baharu

Zulaikha

“How Do You Play?” No. 1 Dalam Ranking Reputasi Jenama Rancangan Variety Untuk Bulan Ogos

Zulaikha

“Emergency Declaration” Lepasi 1 Juta Penonton Dalam Tempoh Kurang 4 Hari

Zulaikha

“Hansan: Rising Dragon” Berjaya Lepasi 4 Juta Penonton

Zulaikha

“Alchemy of Souls” Akan Berehat Seminggu

Zulaikha

Confidential Assignment 2: Yoo Hae Jin Kembali Sebagai Rakan Sekerja Hyun Bin Dalam Gambar Terbaru

Zulaikha

Leave a Comment