Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Michael Bay, Gareth Evans & Patrick Hughes Bergandingan Untuk Hasil Remake ‘The Raid’

Trio pengarah aksi berprofil tinggi akan berkerjasama untuk menghasilkan semula The Raid untuk Netflix.

Pengarah The Hitman’s Bodyguard, Patrick Hughes, yang turut menerajui sekuelnya dan The Expendables 3, akan mengarahkan filem ‘remake’ itu, manakala Michael Bay (Bad Boys) dan XYZ Films akan berkhidmat sebagai penerbit. Sementara itu, Gareth Evans, yang menulis dan mengarahkan filem asal The Raid, akan bertindak sebagai penerbit eksekutif bersama Range Media Partners. Lakonlayar ditulis oleh Hughes dan James Beaufort.

“Kami sangat teruja dengan visi unik Patrick untuk filem ini. Ia adalah pandangan asli yang jelas mengenai filem, yang menjanjikan untuk memberi penghormatan yang tinggi kepada filem asal sambil turut membawa pendekatan dan perspektif baharu yang akan menetapkan hala tujunya sendiri dalam genre aksi,” kata penerbit kepada Deadline.


Di Twitter, Netflix mendedahkan maklumat pertama tentang plot versi baharu The Raid. “Filem ini berlatarkan ‘Badlands’ yang dipenuhi dadah di Philadelphia, di mana pasukan petugas DEA yang menyamar memanjat tangga pemberi maklumat kartel untuk menangkap ketua penjenayah,” kata perkhidmatan strim itu.

The Raid karya Evans telah dikeluarkan pada tahun 2011. Filem thriller aksi Indonesia itu segera menjadi popular dan sekuel yang dipanggil The Raid 2 telah dikeluarkan pada tahun 2014. Kedua-dua filem menerima pujian kritikal dan komersial untuk adegan aksi mereka.

“Seorang anggota baru pasukan komando elit, Rama (Iko Uwais) diarahkan untuk tidak melakukan apa-apa sementara rakan seperjuangannya meneruskan misi mereka untuk menumpaskan raja jenayah kejam bernama Tama (Ray Sahetapy),” kata sinopsis untuk filem asal.

Walau bagaimanapun, penyamaran pasukan itu terbongkar, dan Tama menawarkan perlindungan kepada setiap penjenayah di blok pangsapuri bertingkat tinggi sebagai pertukaran untuk kepala polis. Kini Rama mesti mengambil alih arahan dan mengetuai pasukannya yang masih tinggal dalam serangan ultraviolet melalui bangunan untuk menyelesaikan — dan kekal hidup — misi itu.

Related posts

“Guardians of the Galaxy Vol. 3” Akan Menjadi Yang Terakhir Buat Pasukan Superhero Galaksi MCU

Kakimuvee

Poster Terbaru “The Batman” Mempamerkan Penguin dan Riddler

Kakimuvee

“Mortal Kombat 2” Kini Sedang Dibangunkan, Jeremy Slater Jadi Penulis

Kakimuvee

Dwayne Johnson Bangunkan Filem Adaptasi Permainan Video Terbaru

Kakimuvee

Spin-Off “A Quiet Place” Ditunda Ke Tarikh Baru

Kakimuvee

[VIDEO] Ben Mendelsohn, Cobie Smulders & Emilia Clarke Kelihatan Di Set Penggambaran “Secret Invasion”

Kakimuvee