Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Michael B. Jordan Arah Filem Ketiga “Creed”

Bintang “Black Panther” Michael B. Jordan akan membuat debut sebagai pengarah apabila dipilih untuk mengarahkan filem “Creed III“, lapor Deadline. Pihak studio menetapkan tarikh tayangan filem tersebut pada 24 November 2022. 

Mengarah selalu menjadi aspirasi, tetapi waktunya harus tepat, ”kata Jordan dalam satu kenyataan.

Creed III adalah saat itu – masa dalam hidup saya di mana saya semakin yakin dengan siapa diri saya, memegang agensi dalam kisah saya sendiri, dewasa secara peribadi, berkembang secara profesional, dan belajar dari orang hebat seperti Ryan Coogler, Denzel Washington, dan pengarah senior lain yang saya hormati. Francais ini dan khususnya tema Creed III sangat peribadi bagi saya. Saya tidak sabar untuk berkongsi bab seterusnya kisah Adonis Creed dengan tanggungjawab yang hebat untuk menjadi pengarah dan senama.”

Buat masa ini, butiran plot masih belum diketahui, dan penglibatan Sylvester Stallone sebagai Rocky Bolboa turut menjadi tanda tanya. Bagaimanapun, Keenan Coogler (Space Jam: A New Legacy) dan Zach Baylin (King Richard) disahkan menjadi penulis skrip, berdasarkan cerita dari penulis dan pengarah asal “Creed”, Ryan Coogler.

“Creed III” akan diterbitkan Charles Winkler, William Chartoff dan David Winkler, mewakili produksi Chartoff-Winkler Productions bersama Proximity Media, Jonathan Glickman, Michael B. Jordan dan Ryan Coogler. Adam Rosenberg, Sev Ohanian dan Zinzi Evans berfungsi sebagai penerbit eksekutif.

“Creed II” telah ditayangkan pada 2018 dan menerima ulasan positif dari pengkritik, dan mendapat penilaian 83 peratus di Rotten Tomatoes. Filem kedua “Creed” itu juga berjaya meraih kutipan lebih $214 juta dolar, jumlah yang lebih tinggi dari filem pertama yang meraih $173 juta dolar.  

Dalam perkembangan lain, Jordan bakal muncul dalam filem terbaru “Without Remorse”, yang berdasarkan dari novel Tom Clancy, dan akan ditayangkan di Amazon Prime Video pada 30 April ini. 

Related posts

Karen Gillan & Pom Klementieff Menitiskan Air Mata Selepas Baca Skrip Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kakimuvee

Matt Reeves Kongsi Gambar Terbaru Batman Sempena Meraikan #BatmanDay

Kakimuvee

Daniel Craig Ucapkan Selamat Tinggal Dalam Video Belakang Tabir “No Time to Die”

Kakimuvee

A24 Lancar Trailer Rasmi “The Humans” Lakonan Steven Yeun & Richard Jenkins

Kakimuvee

TV Spot Antarabangsa “Venom: Let There Be Carnage” Menampilkan Lebih Banyak Rakaman Terbaru

Kakimuvee

Nicolas Cage Tiada Perancangan Untuk Bersara Dari Dunia Lakonan

Kakimuvee

Leave a Comment