Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Michael B. Jordan Arah Filem Ketiga “Creed”

Bintang “Black Panther” Michael B. Jordan akan membuat debut sebagai pengarah apabila dipilih untuk mengarahkan filem “Creed III“, lapor Deadline. Pihak studio menetapkan tarikh tayangan filem tersebut pada 24 November 2022. 

Mengarah selalu menjadi aspirasi, tetapi waktunya harus tepat, ”kata Jordan dalam satu kenyataan.

Creed III adalah saat itu – masa dalam hidup saya di mana saya semakin yakin dengan siapa diri saya, memegang agensi dalam kisah saya sendiri, dewasa secara peribadi, berkembang secara profesional, dan belajar dari orang hebat seperti Ryan Coogler, Denzel Washington, dan pengarah senior lain yang saya hormati. Francais ini dan khususnya tema Creed III sangat peribadi bagi saya. Saya tidak sabar untuk berkongsi bab seterusnya kisah Adonis Creed dengan tanggungjawab yang hebat untuk menjadi pengarah dan senama.”

Buat masa ini, butiran plot masih belum diketahui, dan penglibatan Sylvester Stallone sebagai Rocky Bolboa turut menjadi tanda tanya. Bagaimanapun, Keenan Coogler (Space Jam: A New Legacy) dan Zach Baylin (King Richard) disahkan menjadi penulis skrip, berdasarkan cerita dari penulis dan pengarah asal “Creed”, Ryan Coogler.

“Creed III” akan diterbitkan Charles Winkler, William Chartoff dan David Winkler, mewakili produksi Chartoff-Winkler Productions bersama Proximity Media, Jonathan Glickman, Michael B. Jordan dan Ryan Coogler. Adam Rosenberg, Sev Ohanian dan Zinzi Evans berfungsi sebagai penerbit eksekutif.

“Creed II” telah ditayangkan pada 2018 dan menerima ulasan positif dari pengkritik, dan mendapat penilaian 83 peratus di Rotten Tomatoes. Filem kedua “Creed” itu juga berjaya meraih kutipan lebih $214 juta dolar, jumlah yang lebih tinggi dari filem pertama yang meraih $173 juta dolar.  

Dalam perkembangan lain, Jordan bakal muncul dalam filem terbaru “Without Remorse”, yang berdasarkan dari novel Tom Clancy, dan akan ditayangkan di Amazon Prime Video pada 30 April ini. 

Related posts

Poster Terbaru “The Batman” Mempamerkan Penguin dan Riddler

Kakimuvee

“Mortal Kombat 2” Kini Sedang Dibangunkan, Jeremy Slater Jadi Penulis

Kakimuvee

Dwayne Johnson Bangunkan Filem Adaptasi Permainan Video Terbaru

Kakimuvee

Spin-Off “A Quiet Place” Ditunda Ke Tarikh Baru

Kakimuvee

[VIDEO] Ben Mendelsohn, Cobie Smulders & Emilia Clarke Kelihatan Di Set Penggambaran “Secret Invasion”

Kakimuvee

[VIDEO] Klip Terbaru “The Batman” Papar Pertelingkahan Yang Mendebarkan

Kakimuvee