Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Marvel Bakal Ambil Alih Francais X-Men


Impian peminat Marvel melihat X-Men dan Avengers bergabung bakal menjadi kenyataan apabila Disney mengesahkan bahawa francais X-Men akan diletakan dibawah bumbung Marvel Studios selepas pembelian Fox selesai sepenuhnya.

Pekara tersebut didedahkan sendiri oleh CEO Disney, Bob Iger. Bagi CEO itu, ia akan memudahkan mereka untuk menyelia satu entiti dan tidak mahu dua entiti Marvel dibawah selian syarikat Disney.

“I think it only makes sense. I want to be careful here because of what’s been communicated to the Fox folks, but I think they know. It only makes sense for Marvel to be supervised by one entity. There shouldn’t be two Marvels.”

Tapi buat masa ini, tidak tahu bagaimana dua ‘universe’ Marvel itu akan bergabung, bagaimanapun Iger memdedahkan kepada wartawan bahawa bos Marvel Studios, Kevin Fiege mungkin mempunyai idea untuk mengabungkan kedua-duanya.

Disney sebelum ini telah berjaya membeli aset Fox dengan nilai sebanyak $71.3 juta dolar yang turut melibatkan divisyen filem dan televisyen.


Sumber: IGN.com


Related posts

Teaser Trailer Loki Musim 2 Usik Penggembaraan Masa Tom Hiddleston Seterusnya

Kakimuvee

Video “Journey To The Marvels” Menampilkan Banyak Rakaman Terbaru ‘The Marvels’

Kakimuvee

Kos Pembikinan Musim 2 Loki Mencecah AS$141.3 juta

Kakimuvee

Trailer Loki Musim 2 Pecah Rekod Disney+

Kakimuvee

Marvel Studios Lancarkan Trailer Terbaru ‘Loki’ Musim 2

Kakimuvee

Guardians of the Galaxy Vol. 3 Akan Tersedia Di Disney+ Hotstar Pada Ogos Ini

Kakimuvee