Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Mamat Khalid Nafi Mencari Zombi

Kredit Gambar: Harian Metro

Pengarah terkenal Mamat Khalid menafikan dia ada kaitan dengan pencarian pelakon tambahan untuk penggambaran filem berjudul Zombietopia yang disebarkan menerusi aplikasi WhatsApp, baru-baru ini.

Mamat ketika dihubungi berkata, dia tidak terbabit langsung dengan filem itu dan hairan bagaimana namanya dikaitkan sebagai pengarah filem itu.

“Mesej itu bukan daripada saya. Saya tiada kaitan langsung dengan filem itu, apatah lagi mencari pelakon tambahan,” katanya kepada Harian Metro.

Antara kandungan mesej itu ialah mahu mencari pelakon tambahan sebagai ‘zombie’ untuk filem berjudul Zombietopia yang akan menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur.

Mesej itu menyatakan pelakon akan diberi bayaran RM80 dan sesiapa yang berminat menghubungi individu bernama Norah menerusi nombor telefon yang disertakan.

zombie-kampung-pisang

Mesej berkenaan turut menyatakan Mamat adalah pengarah filem itu.

Mamat yang juga sinonim dengan filem bertema zombi seperti Zombi Kampung Pisang dan Zombi Kilang Biskut berkata, Norah yang namanya disertakan dalam mesej itu sudah menghubunginya dan memberi penjelasan.

“Masalah itu sudah diselesaikan dan Norah memberitahu ada pihak tidak bertanggungjawab memandai-mandai meletakkan nama saya dalam mesej itu.

“Justeru, saya meminta orang ramai supaya berhenti menyebarkan maklumat palsu itu,” katanya.

Sementara itu, pemilik Norah Talent Studios, Norashaniza Rahmat berkata, pada asalnya mesej itu dihantar kepada kakitangannya untuk mencari pelakon tambahan bagi filem Zombietopia terbitan Green Light Picture Sdn Bhd.

“Filem itu diarahkan Wong Ming Jin dan memang tiada kena-mengena dengan Mamat. Lebih teruk kandungan mesej itu turut diubah dan mendakwa saya mencari pelakon lucah pula,” katanya yang turut membuat laporan polis semalam.

Related posts

Natalie Portman Bintangi Filem Terbitan HBO “The Days of Abandonment”

Kakimuvee

HBO ANNOUNCES THE IRON ANNIVERSARY TO COMMEMORATE THE 10TH ANNIVERSARY OF GAME OF THRONES

Zulaikha

#MakeTheBatfleckMovie Trending Di Twitter, Peminat Mahu Filem “The Batman” Versi Ben Affleck Menjadi Realiti

Kakimuvee

TVBAnywhere+ App Launches Full Service in Malaysia Featuring Latest and Live Programs From TVB

Zulaikha

“Godzilla vs. Kong” Kumpul AS$$358 Juta Dolar Seluruh Dunia, “Mortal Kombat” Kutip AS$11 Juta Pada Minggu Pertama

Kakimuvee

Penggambaran “Black Adam” Telah Bermula, Dwayne Johnson Kongsi Gambar Belakang Tabir

Kakimuvee