Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

LORD OF THE RING: CEO Warner Bros. Melawat Peter Jackson Untuk Bincangkan Filem Terbaru


CEO Warner Bros. Michael De Luca dan Pam Abdy mengharapkan satu lagi filem Lord of the Rings dari Peter Jackson.

Jackson telah mengarahkan enam filem Lord of the Rings. Dia mengarahkan trilogi asal, yang ditayangkan dari 2001 hingga 2003 dan juga prekuel trilogi The Hobbit, yang ditayangkan dari 2012 hingga 2014. 

Sejak dari itu, francais tersebut berkembang melalui siri The Lord of the Rings: The Rings of Power, yang merupakan siri Original Prime Video, tetapi tiada perancangan filem terbaru.

De Luca dan Abdy melawat Jackson di New Zealand untuk menjalinkan semula hubungan studio dengan pengarah. Sejak Jackson menyelesaikan trilogi The Hobbit, dia telah menulis bersama Mortal Engines dan mengarahkan dokumentari They Shall Not Grow Old dan The Beatles: Get Back.

The Lord of the Rings akan mengeluarkan filem animasi bertajuk The War of the Rohirrim, yang berlatarkan 183 tahun sebelum peristiwa utama The Lord of the Rings: The Two Towers. 


Ia mengisahkan tentang Helm Hammerhand (Brian Cox), seorang Raja Rohan yang legenda yang mesti bertahan menentang tentera Dunlendings. Dia menjadi senama untuk kubu kuat Helm’s Deep.

Filem seterusnya ialah The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Ia adalah filem animasi yang berlatarkan 183 tahun sebelum peristiwa The Lord of the Rings: The Two Towers, mengisahkan tentang Helm Hammerhand (Brian Cox), seorang Raja Rohan yang legenda yang mesti bertahan menentang tentera Dunlendings.


Related posts

Penonton Antarabangsa Beri Pulangan Besar Pada ‘Aquaman 2’

Kakimuvee

Dune: Part Two Menjadi Filem Arahan Denis Villeneuve Paling Panjang

Kakimuvee

Todd Phillips Kongsikan Gambar Terbaru Joker 2 Yang Menampilkan Joaquin Phoenix

Kakimuvee

Siri Reboot Harry Potter Akan Teroka Buku-Buku Asal Dengan Lebih Mendalam

Kakimuvee

Trailer Aquaman and the Lost Kingdom Pratonton Filem Terakhir DCEU

Kakimuvee

Filem Lakonan Shin Hye-Sun & Kim Sung-Kyun Akan Ditayangkan Di Pawagam Tempatan Pada 28 September Ini

Kakimuvee