Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Lebih 4 Juta Menonton Filem Terbaru Ma Dong Seok “The Outlaws 3”


The Outlaws 3, juga dikenali sebagai The Roundup: No Way Out, menikmati minggu pembukaan tayangannya di box offce Korea. 

Menurut Majlis Filem Korea, setakat 4 Jun jam 12 malam. KST—kurang daripada lima hari selepas tayangannya—The Outlaws 3 telah mengumpulkan sejumlah 4,003,688 penonton wayang. 

The Roundup: No Way Out bukan sahaja berjaya merekodkan pencapaian lebih pantas daripada salah satu prekuelnya, malah ia juga merupakan filem Korea pertama yang melepasi 4 juta penonton filem sejak tayangan Confidential Assigment 2: The International tahun lepas. 

Untuk rekod, The Roundup: No Way Out telah menarik jumlah yang mengejutkan sebanyak 1,162,598 penonton wayang pada 3 Jun sahaja, memecahkan rekod jualan pembukaan Sabtu bagi filem The Outlaws 2 (1,037,004) dan filem hit yang memenangi anugerah Parasite (1,126,677).

Bintang utama filem sekuel itu, Ma Dong Seok secara peribadi mengucapkan terima kasih kepada penonton bagi pihak pelakon dan kru dengan berkata, “Terima kasih. Ini semua terima kasih kepada 4 juta penonton wayang yang pergi menonton ‘The Outlaws 3.’”


Ansuran ketiga dalam siri Crime City ini diarahkan oleh Lee Sang-yong dan turut menampilkan pelakon seperti Lee Joon-hyuk dan Munetaka Aoki. 

Filem kali ini menyaksikan detektif Ma Seok-do yang menyertai Pasukan Penyiasatan Metropolitan yang diketuai oleh Jang Tae-soo, untuk menghapuskan Joo-Seong cheol, anak kepada keluarga perniagaan kaya yang membentuk pakatan dengan beberapa samseng Jepun untuk melakukan jenayah kejam di seluruh Korea.

The Roundup: No Way Out pasaran Malaysia pada 22 Jun.


Related posts

Selepas 12 Hari Di Tayangkan Di Korea, Sleep Telah Mencatat Lebih 1 Juta Penonton

Kakimuvee

Drama Terbaru SBS “The Escape of the Seven” Bermula Baik Pada Episod Pembukaan

Kakimuvee

Filem Lakonan Shin Hye-Sun & Kim Sung-Kyun Akan Ditayangkan Di Pawagam Tempatan Pada 28 September Ini

Kakimuvee

Review Filem: Sleep (2023)

Kakimuvee

Filem Seram Korea ‘SLEEP’ Akan Ditayangkan Di Pawagam Pada 14 September Ini

Kakimuvee

[TRAILER] Siri Aksi Komedi Korea “Han River Police” Akan Debut Pada 13 September Eksklusif di Disney+ Hotstar

Kakimuvee