Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime

Lagenda Anime Kembali Dengan Kisah Baharu Yang Mendebarkan; “Black Rock Shooter Dawn Fall” Kini Boleh Distrim Di Disney+ Hotstar

Selepas bertahun-tahun keterujaan dan permintaan yang menggalakkan daripada peminat, francais legenda Black Rock Shooter kini kembali ke layar dengan jalan cerita serba baharu di Disney+ Hotstar.

Berlatarkan masa depan dystopian di mana umat manusia telah digulingkan oleh kecerdasan buatan, dan harapan terakhir manusia, Black Rock Shooter, telah lama hilang, hanya tinggal beberapa minggu lagi sehingga pasukan pemberontak dihapuskan dari planet ini selama-lamanya.

Dibintangi oleh Yui Ishikawa, Saori Hayami dan Megumi Han BLACK ROCK SHOOTER DAWN FALL kini distrim di Disney+ Hotstar.

Di masa hadapan, penyangak kecerdasan buatan (AI) yang direka untuk membantu manusia, telah mengkhianati penciptanya, mengisytiharkan perang dan menghapuskan majoriti umat manusia. Walaupun rintangan terhadap mesin itu pada mulanya kuat, dibantu oleh Empress a.k.a. Black Rock Shooter dan pasukannya, kehilangannya secara tiba-tiba lebih 16 tahun lalu mengakibatkan hampir kepupusan umat manusia.

Dengan hanya tinggal beberapa minggu lagi sehingga AI boleh melepaskan tamparan terakhirnya terhadap manusia, harapan di bumi telah lenyap. Bangun dari lena yang berpanjangan, Black Rock Shooter tidak tahu siapa dirinya, apa yang dia boleh lakukan, atau apa yang tinggal di planet yang pernah dia bekerja keras untuk melindunginya. Dengan masa berlalu, adakah dia dapat mengubah arus dan menyelamatkan planet ini sebelum terlambat?

Yui Ishikawa (Violet Evergarden, Attack on Titan) menyumbang suaranya sebagai Black Rock Shooter; dia turut disertai Saori Hayami (Demon Slayer, My Teen Romantic Comedy SNAFU) sebagai Dead Master, Megumi Han (HUNTER x HUNTER, Fruit Basket) sebagai Strength; Takuya Kirimoto (JOJO’S BIZARRE ADVENTURE PART 3, Stardust Crusaders) sebagai The Colonel; Ayaka Asai (Welcome to Demon School!) sebagai Monica, dan Misaki Kuno (March Comes in Like a Lion) sebagai Blacktrike.

Black Rock Shooter Dawn Fall ditulis oleh Makoto Fukami (Biohazard: Vendetta, PSYCHO-PASS) dan diarahkan oleh Tensho (Kin-Iro Mosaic).

Berdasarkan ilustrasi asal oleh huke, Black Rock Shooter Dawn Fall ialah produksi Jepun terbaharu yang diumumkan sebagai sebahagian daripada kandungan APAC 2022 Disney.

Peminat kandungan Jepun juga boleh menantikan penampilan pertama My Family yang akan ditayangkan pada 25 Mei, serta pelancaran Gannibal yang akan datang, adaptasi aksi langsung yang mendebarkan, dari siri manga popular tentang kehilangan gelap dan misteri dalam sebuah kampung Jepun terpencil.

Strim 12-bahagian siri dystopian Black Rock Shooter Dawn Fall di Disney+ Hotstar hari ini!

Related posts

Mechamato Berada Di Ranking Ke-11 Daripada 100 Karya Anime Terbaik

Kakimuvee

Bilibili’s Three-Body Problem Animated Series to Make Global Debut in December

Kakimuvee

Grab Some Blankets & Get Cosy With Bilibili’s Fall 2022 Anime Lineup, Including SPY x FAMILY Part 2 & Urusei Yatsura

Kakimuvee

Netflix Dedah Pandangan Pertama Siri Onimusha

Kakimuvee

Crunchyroll Dedah Trailer Anime “Chainsaw Man”

Kakimuvee

Netflix Dedah Trailer NSFW “CYBERPUNK: EDGERUNNERS”

Kakimuvee

Leave a Comment