Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot Tempatan

Kutipan Polis Evo 3 Kini Mencecah RM41 Juta


Sejak ditayangkan pada 25 Mei yang lalu, Polis Evo 3 nampak masih mengekalkan prestasi baik di pawagam walaupun berhadapan dengan saingan sengit beberapa filem blockbuster Hollywood.

Sehinggakini, filem arahan Syafiq Yusof itu telah mengumpul RM41 juta, peningkatan sebanyak RM11 juta dari RM30 juta yang dicatatkan pada 2 Jun yang lalu. 

Musim cuti sekolah digunakan sebaiknya oleh peminat filem tempatan untuk hadir ke pawagam menonton filem terbaru tempatan itu. 

Diarahkan oleh Syafiq Yusof,Polis Evo 3menyaksikan kepulangan Shaheizy Sam dan Zizan Razak yang meneruskan peranan mereka sebagai Inspektor Khai dan Inspektor Sani. Mereka berdua turut disertai pelakon seperti Sharnaaz Ahmad, Syafiq Kyle, Fauzi Nawawi, Douglas Lim, Nora Danish dan Eyka Farhana.

“Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi terbaru dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza,”menurut sinopsis.


“Sebuah letupan di Pulau Pinang yang telah membunuh ratusan mangsa termasuk seorang anggota polis kini dalam siasatan Inspektor Sani dan Khai. Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai. Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai.”

Polis Evo 3 kini sedang ditayangkan di pawagam tempatan.

REVIEW POLIS EVO 3