Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer

Video Behind The Scene Kubo And The Two Strings

Pembikinan filem animasi bukan semudah yang disangka. Ia memerlukan masa, concentration, artistic, teknikal dan skil untuk menghasilkan sebuah animasi samada dalam bentuk siri pendek ataupun panjang seperti filem.

Kami pernah lihat pelbagai belakang tabir pembikinan filem-filem animasi, tetapi kami pertama kali ternganga melihat BTS (Behind the scene) pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Patutlah filem animasi berkenaan sangat details, ini disebabkan proses pembikinannya sangat sukar dan merumitkan.

Stop motion, details pada setiap karakter dan latar belakang, dan macam-macam lagi sudah cukup untuk membuatkan kami begitu kagum dengan proses pembikinan filem animasi berkenaan.

Jika diperhatikan proses pembikinan animasi berkenaan yang dilakukan oleh krew-krew produksi, ia sangat meletihkan dan memerlukan masa yang cukup lama. Bayangkan mereka terpaksa mengerakkan sedikit demi sedikit patung karakter filem berkenaan bagi menghasilkan satu pergerakan yang cukup simple. Itu belum lagi proses mereka menghasilkan patung karakter berkenaan. Cukup teliti cara mereka mencipta patung-patung karakter dalam filem itu.

Ok, disini kami kongsikan proses pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Anda lihat betapa sukarnya mereka menghasilkan filem animasi yang begitu details setiap perinciannya.

Related posts

Simu Liu Tidak Boleh Lari Dari Takdir Dalam TV Spot Terbaru “Shang-Chi”

Kakimuvee

Sony Lancar Trailer Pertama “Ghostbusters: Afterlife”

Kakimuvee

Teaser HOMETOWN CHA-CHA-CHA Goda Hubungan Romantik Mengasyikkan Dengan Pemandangan Tepi Pantai Yang Cantik

Zulaikha

[VIDEO] James Bond Kembali Lagi Dalam Trailer “No Time to Die”

Kakimuvee

Penggembaraan Terbesar Chip & Dale Dalam Trailer Rasmi “Chip ‘N’ Dale: Park Life”

Kakimuvee

Trailer Malignant Previu Filem Seram Thriller Terbaru James Wan

Kakimuvee

Leave a Comment