Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer

Video Behind The Scene Kubo And The Two Strings

Pembikinan filem animasi bukan semudah yang disangka. Ia memerlukan masa, concentration, artistic, teknikal dan skil untuk menghasilkan sebuah animasi samada dalam bentuk siri pendek ataupun panjang seperti filem.

Kami pernah lihat pelbagai belakang tabir pembikinan filem-filem animasi, tetapi kami pertama kali ternganga melihat BTS (Behind the scene) pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Patutlah filem animasi berkenaan sangat details, ini disebabkan proses pembikinannya sangat sukar dan merumitkan.

Stop motion, details pada setiap karakter dan latar belakang, dan macam-macam lagi sudah cukup untuk membuatkan kami begitu kagum dengan proses pembikinan filem animasi berkenaan.

Jika diperhatikan proses pembikinan animasi berkenaan yang dilakukan oleh krew-krew produksi, ia sangat meletihkan dan memerlukan masa yang cukup lama. Bayangkan mereka terpaksa mengerakkan sedikit demi sedikit patung karakter filem berkenaan bagi menghasilkan satu pergerakan yang cukup simple. Itu belum lagi proses mereka menghasilkan patung karakter berkenaan. Cukup teliti cara mereka mencipta patung-patung karakter dalam filem itu.

Ok, disini kami kongsikan proses pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Anda lihat betapa sukarnya mereka menghasilkan filem animasi yang begitu details setiap perinciannya.

Related posts

Filem Live-Action ‘Tokyo Revengers’ Akan Tiba Di Pawagam Tempatan Pada 9 Disember Ini

Kakimuvee

Trailer ‘Marabahaya Underground’ Menjanjikan Aksi Perlumbaan Kereta Yang Menarik

Kakimuvee

Filem Yang Mewakili Malaysia Ke Oscar, ‘Prebet Sapu’ Akan Ditayangkan Di Pawagam 16 Disember Ini

Kakimuvee

Doctor Strange Bertemu Doc Ock Dalam TV Spot Terbaru Spider-Man: No Way Home

Kakimuvee

Lee Dong Wook dan Wi Ha Joon Mempamerkan ‘Bromance’ Mendebarkan Dalam Teaser “Bad And Crazy”

Zulaikha

Strim DUNE Di HBO GO Mulai 2 Disember

Kakimuvee

Leave a Comment