Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer

Video Behind The Scene Kubo And The Two Strings

Pembikinan filem animasi bukan semudah yang disangka. Ia memerlukan masa, concentration, artistic, teknikal dan skil untuk menghasilkan sebuah animasi samada dalam bentuk siri pendek ataupun panjang seperti filem.

Kami pernah lihat pelbagai belakang tabir pembikinan filem-filem animasi, tetapi kami pertama kali ternganga melihat BTS (Behind the scene) pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Patutlah filem animasi berkenaan sangat details, ini disebabkan proses pembikinannya sangat sukar dan merumitkan.

Stop motion, details pada setiap karakter dan latar belakang, dan macam-macam lagi sudah cukup untuk membuatkan kami begitu kagum dengan proses pembikinan filem animasi berkenaan.

Jika diperhatikan proses pembikinan animasi berkenaan yang dilakukan oleh krew-krew produksi, ia sangat meletihkan dan memerlukan masa yang cukup lama. Bayangkan mereka terpaksa mengerakkan sedikit demi sedikit patung karakter filem berkenaan bagi menghasilkan satu pergerakan yang cukup simple. Itu belum lagi proses mereka menghasilkan patung karakter berkenaan. Cukup teliti cara mereka mencipta patung-patung karakter dalam filem itu.

Ok, disini kami kongsikan proses pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Anda lihat betapa sukarnya mereka menghasilkan filem animasi yang begitu details setiap perinciannya.

Related posts

Nicolas Cage Vs Puppet Jahat Dalam Trailer Filem Seram “Willy’s Wonderland”

Kakimuvee

Segalanya Musnah Dalam Promo Terakhir “WandaVision”

Kakimuvee

[Trailer] Netflix Dedah Tarikh Tayangan “To All the Boys: Always and Forever”

Kakimuvee

Layla Majnun is Coming to Netflix in February

Isqandar

“The Penthouse” ‘Tease’ Kejutan Musim Ke-2 Melalui Trailer Pertama

Zulaikha

Klip Rasmi “WandaVision” Papar Dua Watak Utama Cuba Ingati Hari Istimewa Mereka

Kakimuvee

Leave a Comment