Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer

Video Behind The Scene Kubo And The Two Strings

Pembikinan filem animasi bukan semudah yang disangka. Ia memerlukan masa, concentration, artistic, teknikal dan skil untuk menghasilkan sebuah animasi samada dalam bentuk siri pendek ataupun panjang seperti filem.

Kami pernah lihat pelbagai belakang tabir pembikinan filem-filem animasi, tetapi kami pertama kali ternganga melihat BTS (Behind the scene) pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Patutlah filem animasi berkenaan sangat details, ini disebabkan proses pembikinannya sangat sukar dan merumitkan.


Stop motion, details pada setiap karakter dan latar belakang, dan macam-macam lagi sudah cukup untuk membuatkan kami begitu kagum dengan proses pembikinan filem animasi berkenaan.

Jika diperhatikan proses pembikinan animasi berkenaan yang dilakukan oleh krew-krew produksi, ia sangat meletihkan dan memerlukan masa yang cukup lama. Bayangkan mereka terpaksa mengerakkan sedikit demi sedikit patung karakter filem berkenaan bagi menghasilkan satu pergerakan yang cukup simple. Itu belum lagi proses mereka menghasilkan patung karakter berkenaan. Cukup teliti cara mereka mencipta patung-patung karakter dalam filem itu.

Ok, disini kami kongsikan proses pembikinan filem animasi Kubo and the Two Strings. Anda lihat betapa sukarnya mereka menghasilkan filem animasi yang begitu details setiap perinciannya.

Related posts

[VIDEO] Buaya Menyanyi Riang Ria Dalam Teaser “Lyle, Lyle, Crocodile”

Kakimuvee

Trailer “Stranger Things” Musim 4 Jld. 2 Goda Penamat Yang Dramatik

Kakimuvee

Trailer Terbaru “Thor: Love And Thunder” Menampilkan Banyak Rakaman Terbaru

Kakimuvee

“Kung Fu Panda: The Dragon Knight” Akan Ditayangkan Di Netflix Pada 14 Julai Ini

Kakimuvee

Jangan Main-Main Dengan Chris Pratt Dalam Trailer “The Terminal List”

Kakimuvee

Max Original Film FATHER OF THE BRIDE Premieres June 16 Exclusively On HBO GO

Kakimuvee

Leave a Comment