Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime Berita

Komik Keanu Reeves “BRZRKR” Akan Diadaptasi Ke Bentuk Filem & Anime Oleh Netflix

Setelah melancarkan siri terhad 12 isu, buku komik aksi pertama Keanu Reeves berjudul BRZRKR secara rasmi diadaptasikan ke filem. Netflix telah berjaya memperoleh hak dari BOOM! Buku komik Studios dan sedang dalam proses mengembangkan adaptasi filem berdasarkan kisah epik Bercerker yang kejam.

Bintang John Wick itu juga telah menandatangani projek untuk menerbitkan dan melakonkan watak protagonis versi live-action, yang sebenarnya sangat mirip dengan Reeves. Sebagai cara untuk memperluaskan dunianya, Netflix juga merancang untuk memulakan siri anime spinoff BRZRKR, setelah debut filemnya, dengan Reeves turut terlibat dengan menjadi penyumbang suara karakter utama. 

Dicipta oleh Keanu Reeves, BRZRKR adalah kisah epik yang kejam mengenai pertarungan 80,000 tahun pahlawan abadi sepanjang zaman. Pahlawan yang hanya dikenal sebagai “B” itu adalah separuh manusia dan separuh dewa. Dia dikutuk dan dipaksa melakukan kekerasan, bahkan atas pengorbanan kewarasannya.

Tetapi setelah mengembara di bumi selama berabad-abad, B mungkin akhirnya mendapat tempat perlindungan – bekerja untuk pemerintah A.S. untuk memerangi pertempuran yang terlalu ganas dan terlalu berbahaya bagi orang lain. Sebagai gantinya, B akan diberikan satu perkara yang diinginkannya – kebenaran tentang kewujudkannya yang dibasahi darah, dan bagaimana untuk mengakhirinya.

Siri terhad 12 isu itu berdasarkan idea asal Reeves, dan telah dikembangkan bersama Boom! Studio untuk masa yang lama. Ia ditulis bersama oleh Reeves dan Matt Kindt dengan ilustrasi oleh artis Marvel Ron Garney dan warna oleh Bill Crabtree, dan reka bentuk watak dan halaman oleh Rafael Grampá. Komik itu telah dilancarkan pada 3 Mac di mana terbitan pertama telah terjual lebih dari 615,000 salinan, menjadikannya debut paling laris dalam tempoh hampir 30 tahun.

Adaptasi BRZRKR akan diterbitkan oleh Reeves dan Stephen Hamel yang mewakili syarikat Company Films. Projek-projek tersebut akan menjadi sebahagian daripada kerjasama diantara BOOM! Studio dan Netflix. Wakil BOOM! Studios, Ross Richie dan Stephen Christie turut menjadi penerbit manakala Adam Yoelin sebagai penerbit eksekutif. 

Related posts

Karen Gillan & Pom Klementieff Menitiskan Air Mata Selepas Baca Skrip Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kakimuvee

Matt Reeves Kongsi Gambar Terbaru Batman Sempena Meraikan #BatmanDay

Kakimuvee

Daniel Craig Ucapkan Selamat Tinggal Dalam Video Belakang Tabir “No Time to Die”

Kakimuvee

A24 Lancar Trailer Rasmi “The Humans” Lakonan Steven Yeun & Richard Jenkins

Kakimuvee

TV Spot Antarabangsa “Venom: Let There Be Carnage” Menampilkan Lebih Banyak Rakaman Terbaru

Kakimuvee

Tiga Siri Terbaru Gundam Telah Diumumkan Termasuk Anime TV Utama

Kakimuvee

Leave a Comment