Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Video

Klip Video “Candyman” Tunjuk Kenapa Anda Tidak Boleh Sebut Namanya

Universal Pictures telah melancarkan video klip pertama filem remake seram Candyman, yang menyoroti bahaya mengacaukan dengan ‘urban legends’ yang pasti menyeramkan anda. Video tersebut, memaparkan sekumpulan gadis sekolah tinggi ketika mereka mengentahui kebenaran yang sukar tentang mengapa anda tidak boleh menyebut nama penuh watak utama.

Candyman akan dilancarkan pada 27 Ogos ini. Anda boleh tonton klip filem Candyman dibawah.

Candyman diterajui oleh pemenang anugerah Emmy, Yahya Abdul-Mateen (Watchmen) sebagai Anthony McCoy dan bintang WandaVision, Teyonah Parrris sebagai Brianna Cartwright. Menyertai mereka adalah Colman Domingo, Vanessa Estelle Williams, Nathan Stewart-Jarrett, Rebecca Spence, dan pelakon asal Candyman, Tony Todd.

Berdasarkan dari filem pendek The Forbidden oleh Clive Barker, dan filem ‘cult classic’ berjudul sama tahun 1994, Candyman berfungsi sebagai sekuel kepada filem asal dan ditetapkan dikawasan kejiranan Chicago yang sama dimana tempat bermulanya legenda Candyman. Setelah artis visual Anthony McCoy pindah ke sebuah kondo mewah di sana bersama kekasihnya, Brianna Cartwright, dia segera mengetahui tentang semangat dendam yang menghantui tempat itu.

Dipanggil Candyman, dia menjadi terpesona dengannya dan mula menggunakan perincian mengerikan di sebalik kisah benar pembunuh ghaib itu sebagai inspirasi untuk lukisan barunya. Malangnya baginya, ini bukan hanya menyebabkan gelombang kekerasan yang mengerikan tetapi juga memaksanya untuk menghadapi masa lalunya yang mengungkap kewarasannya.

Filem ini diarahkan oleh Nia DaCosta (Little Woords, The Marvels) manakala lakon layar yang ditulis oleh Jordan Peele, Win Rosenfeld dan DaCosta. Ian Cooper (Us), Rosenfeld, dan Peele berkhidmat sebagai penerbit bersama David Kern, Aaron L. Gilbert, dan Jason Cloth yang merupakan penerbit ekskutif. 

Related posts

Denzel Washington Sahkan Projek Seterusnya Adalah “The Equalizer 3”

Kakimuvee

Andrew Garfield Berbohong Pada Emma Stone Tentang Kepulangannya Sebagai Spider-Man

Kakimuvee

Disney+ Hotstar Debut Treler Baharu Untuk Siri Marvel Studios “Moon Knight”

Kakimuvee

Nick Creegan Mengambil Inspirasi Dari Jared Leto Untuk Lakonkan Watak Joker

Kakimuvee

Leslie Grace Kongsi Gambar Pertama Barbara Gordon Dengan Sut Penuh Batgirl

Kakimuvee

Poster & Gambar Terbaru ” Uncharted” Goda Aksi Yang Mendebarkan

Kakimuvee

Leave a Comment