Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Video

Klip Video “Candyman” Tunjuk Kenapa Anda Tidak Boleh Sebut Namanya

Universal Pictures telah melancarkan video klip pertama filem remake seram Candyman, yang menyoroti bahaya mengacaukan dengan ‘urban legends’ yang pasti menyeramkan anda. Video tersebut, memaparkan sekumpulan gadis sekolah tinggi ketika mereka mengentahui kebenaran yang sukar tentang mengapa anda tidak boleh menyebut nama penuh watak utama.

Candyman akan dilancarkan pada 27 Ogos ini. Anda boleh tonton klip filem Candyman dibawah.

Candyman diterajui oleh pemenang anugerah Emmy, Yahya Abdul-Mateen (Watchmen) sebagai Anthony McCoy dan bintang WandaVision, Teyonah Parrris sebagai Brianna Cartwright. Menyertai mereka adalah Colman Domingo, Vanessa Estelle Williams, Nathan Stewart-Jarrett, Rebecca Spence, dan pelakon asal Candyman, Tony Todd.

Berdasarkan dari filem pendek The Forbidden oleh Clive Barker, dan filem ‘cult classic’ berjudul sama tahun 1994, Candyman berfungsi sebagai sekuel kepada filem asal dan ditetapkan dikawasan kejiranan Chicago yang sama dimana tempat bermulanya legenda Candyman. Setelah artis visual Anthony McCoy pindah ke sebuah kondo mewah di sana bersama kekasihnya, Brianna Cartwright, dia segera mengetahui tentang semangat dendam yang menghantui tempat itu.

Dipanggil Candyman, dia menjadi terpesona dengannya dan mula menggunakan perincian mengerikan di sebalik kisah benar pembunuh ghaib itu sebagai inspirasi untuk lukisan barunya. Malangnya baginya, ini bukan hanya menyebabkan gelombang kekerasan yang mengerikan tetapi juga memaksanya untuk menghadapi masa lalunya yang mengungkap kewarasannya.

Filem ini diarahkan oleh Nia DaCosta (Little Woords, The Marvels) manakala lakon layar yang ditulis oleh Jordan Peele, Win Rosenfeld dan DaCosta. Ian Cooper (Us), Rosenfeld, dan Peele berkhidmat sebagai penerbit bersama David Kern, Aaron L. Gilbert, dan Jason Cloth yang merupakan penerbit ekskutif. 

Related posts

Poster Karakter “Venom: Let There Be Carnage” Menampilkan Watak-Watak Utama

Kakimuvee

HBO AND HBO MAX WIN 19 EMMY AWARDS

Kakimuvee

Fan-Art ‘What If…?’ Dedah Versi Live-Action Marvel Zombie – Captain America, Thanos, & Scarlet Witch

Kakimuvee

Teaser “Paranormal Activity: Next of Kin” Pratonton Filem Reboot Untuk Paramount+

Kakimuvee

Three Programs To Get You More Excited For TUDUM

Zulaikha

Karen Gillan & Pom Klementieff Menitiskan Air Mata Selepas Baca Skrip Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kakimuvee

Leave a Comment