Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime Video

Klip Terbaru “RESIDENT EVIL: Infinite Darkness” Papar Adegan Leon S. Kennedy Berhadapan Dengan Zombi

Dikenali sebagai piawai emas permainan seram survival dengan lebih daripada 110 juta unit dijual ke seluruh dunia, Resident Evil meneruskan perayaan ulang tahun ke-25 dengan tayangan perdana siri anime CG asli RESIDENT EVIL: Dark Infinite, dilancarkan secara eksklusif di Netflix pada 8 Julai 2021.

Menjelang pelancaran siri ini, video klip terbaru telah dilancarkan, memaparkan adegan yang menggambarkan kejadian mengejutkan di White House, salah satu tetapan utama siri ini.

Apabila kuasa terputus secara tiba-tiba dan zombi misteri mula berkeliaran, ejen persekutuan muda, Patrick, mendapati dirinya berhadapan dengan krisis hidup atau mati. Dalam kegelapan, Leon menyelamatkan ejen muda itu pada saat terakhir. Selepas itu, ketika Leon meminta maaf kepada Presiden Graham karena terlambat bertemu dengannya, Presiden menunjukkan kepercayaan yang besar pada Leon. Ini adalah pemandangan yang sangat emosional bagi peminat yang telah memainkan permainan video Resident Evil 4.

Klip ini juga memperlihatkan prestasi Jason dan Shen May, yang juga ejen persekutuan seperti Leon. Kepimpinan Jason sebagai bekas kapten Mad Dogs Tentera A.S. dan kemampuan peringkat tinggi Shen May untuk memberikan perlindungan sebagai ejen persekutuan dipamerkan sepenuhnya dalam klip menarik ini.

RESIDENT EVIL: Infinite Darkness adalah siri aksi survival-seram yang berdasarkan kisah dua karakter popular francais Resident Evil, Leon S. Kennedy dan Claire Redfield. Dengan menambahkan ketegangan ke dalam adegan aksi yang dinamik, Netflix menggambarkan siri ini sebagai dunia Resident Evil tidak pernah dilihat peminat. 

Siri anime ini disuarakan oleh Nick Apostolides dan Stephanie Panisello, yang memainkan peranan sebagai Leon S. Kennedy dan Claire Redfield dari permainan video Resident Evil 2. Menyertai mereka adalah Ray Chase sebagai Jason, Jona Xiao sebagai Shen May, Billy Kametz sebagai Patrick, Joe J. Thomas sebagai Graham, Doug Stone sebagai Wilson, dan Brad Venable sebagai Ryan.

RESIDENT EVIL: Infinite Darkness diterbitkan dan diselia oleh wakil Capcom, Hiroyuki Kobayashi, individu yang bertanggungjawab membawa beberapa siri Resident Evil. Turut menerbitkan anime ini adalah TMS Entertainment, manakala Kei Miyamoto (Resident Evil: Vendetta) mengetuai pembikinan animasi 3DCG.

Related posts

Netflix & Riot Game Umum Musim Kedua ‘ARCANE’

Kakimuvee

[VIDEO] Prolog ‘Jurassic World Dominion’ Membawa Peminat Kembali 65 Juta Tahun Yang Lalu

Kakimuvee

[VIDEO] Razor Fist Mengorbankan Dirinya Dalam ‘Deleted Scene’ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Kakimuvee

Video Featurette Resident Evil Memberi Sorotan Pada Watak Claire Redfield

Kakimuvee

DC FanDome: Video Aquaman and the Lost Kingdom Beri Pandangan Pertama Black Manta

Kakimuvee

One Piece Melancarkan Visual Terbaru Sempena Meraikan Episod Ke-1000

Kakimuvee

Leave a Comment