Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Kate Hudson Sertai Barisan Pelakon “Knives Out 2”

Calon Oscar Kate Hudson (Almost Famous) menjadi bintang terbaru yang menyertai barisan pelakon filem sekuel Knives Out 2 arahan Rian Johnson. Hudson akan muncul bersama Daniel Craig, yang mengulangi peranannya sebagai Benoit Blanc, dan barisan pelakon yang baru diumumkan iaitu Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, dan Leslie Odom Jr.

Buat masa ini, perincian plot dan karakter masih belum didedahkan. 


Hudson baru-baru ini muncul dalam drama Music, docudrama Marshall, Deepwater Horizon, dan drama komedi Mother’s Day. Projeknya yang akan datang merangkumi Truth Be Told Season 2, komedi Shriver, dan filem thriller fantasi arahan Ana Lily Amirpour, Mona Lisa and the Blood Moon.

Produksi Knives Out 2 dijadualkan bermula pada musim panas ini di Greece, dengan Johnson kembali menulis dan mengarahkan filem ini, dan juga menjadi penerbit bersama Ram Bergman. Pada awal tahun ini, dilaporkan bahawa Netflix telah memperoleh francais ini dengan perjanjian bernilai $ 400+ juta dolar yang merangkumi dua ansuran berikutnya.

Knives Out pertama kali muncul di pawagam pada bulan November 2019 dan telah berjaya mendapat pujian dari pengkritik dan penonton, serta tercalon dalam anugerah Golden Globe dan Oscar. Filem ini juga berjaya mencatat kejayaan komersial dengan kutipan $311 juta dolar seluruh dunia berbanding modal pembikinan sekitar $40 juta dolar. 

Filem asal memberi penghormatan kepada karya-karya Agatha Christie yang terkenal, merancang misteri pembunuhan moden di mana novelis jenayah terkenal Harlan Thrombey ditemui mati di ladangnya pada pagi hari selepas ulang tahunnya yang ke-85, mencetuskan minat detektif peribadi bergaya, Benoit Blanc untuk menyiasatnya. Melayari keluarga Thrombey yang eksentrik dan kakitangannya yang setia, Blanc mesti melihat melalui jaringan pembohongan yang rumit dan herring merah untuk menentukan kebenaran di sebalik kematian Thrombey.

Knives Out dibintangi beberapa pelakon bintang, diketuai Daniel Craig (No Time to Die) sebagai Blanc dan Christopher Plummer (All the Money in the World) sebagai Harlan disamping Ana de Armas (Blade Runner 2049), Chris Evans (Avengers: Endgame), Michael Shannon (The Shape of Water), Lakeith Stanfield (Judas and the Black Messiah), Don Johnson (Django Unchained), Katherine Langford (Love, Simon), Toni Collette (Hereditary), Riki Lindhome (Kidding), Edi Patterson (The Righteous Gemstones), Jamie Lee Curtis (Halloween), Jaeden Martell (Defending Jacob) dan Noah Segan (The Pale Door).

Related posts

Filem Aksi-Langsung PAC-MAN Akan Dihasilkan

Kakimuvee

Pelakon Suara “Pingu”, Carlo Bonomi, Meninggal Dunia

Kakimuvee

Bintang “The Flash” Ezra Miller Telah Didakwa Atas Kesalahan Pecah Rumah Di Vermont

Kakimuvee

#RekaanRakyat: The Assistant, Kill-Fist, & Ceroboh Mengembangkan Lagi Kandungan Tempatan Di Netflix

Kakimuvee

Rosario Dawson ‘Terlepas Cakap’, Sahkan THE PUNISHER Sedang Dirancang Marvel Studios

Kakimuvee

Rose Byrne Kembali Sebagai Renai Lambert Dalam “Insidious 5”

Kakimuvee

Leave a Comment