Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

K-Drama Terbaru Julai Ini – Kingdom: Ashin of the North, The Witch’s Diner & Banyak Lagi

Siri hit Netflix Kingdom akan kembali dengan siri khas pada Julai ini. Blok pangsapuri akan menayangkan misteri pembunuhan dan drama masyarakat tinggi, sementara mahkamah dan akademi polis juga akan menjadi salah satu aksi K-drama. Berikut adalah senarai drama Korea yang akan ditayangkan Julai ini.

The Devil Judge – 3 Julai (Viu)

Menggantikan slot Mine, drama mahkaman tinggi, The Devil Judge  baru sahaja memulakan tayangannya di layar kecil, menampilkan pelakon seperti Ji Sung dan Kim Min-jung. 

Ju Sung memainkan peranan sebagai Kang Yo-han, hakim syaitan yang, pada masa bergolak, menghukum orang jahat di ruang pengadilannya, yang dia ubah menjadi tontonan umum. Kim, yang turut membintangi Mr. Sunshine, memainkan peranan musuh kepada Yo-han Jung Sun-a, pelobi berkuasa tinggi yang mampu menarik rentetan masyarakat melalui jaringannya yang luas.

You Are My Spring – 5 Julai (Netflix)

Genre romantik drama dan misteri akan bertembung di You Are My Spring, yang memfokuskan watak-watak yang tinggal di sebuah bangunan di mana berlakunya pembunuhan

Antara penduduknya ialah Kang Da-jung (lakonan Seo Hyun-jin), seorang pengurus di sebuah hotel lima bintang.. Jirannya adalah Joo Young-do (Kim Dong-wook), seorang psikiatri yang misinya adalah untuk membantu orang menangani dorongan membunuh diri. Penduduk lain adalah Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat pelaburan, Chae Joon (Yoon Park) dan pelakon Ga-young (Nam Gyu-ri), yang pernah digunakan oleh orang pada masa lalu.

The Witch’s Diner – 16 Julai (Tving)

Drama 8 episod ini berdasarkan novel bertajuk Welcome to the Witch Restaurant, dibintangi Song Ji-hyo sebagai Zo Hee-ra, seorang ahli sihir yang menyajikan makanan di restoran yang menunaikan permintaan orang, sebagai balasan pelanggan mesti memberikan sesuatu kepada Hee-ra.

Nam Ji-hyun memainkan peranan sebagai Jung Jin, pemilik asal restoran yang cepat kehilangan keraguannya ketika dia mencuba makanan Hee-ra.

The Road: Tragedy of One – 21 Julai (tvN)

Drama masyarakat tinggi terbaru tvN, The Road: Tragedy of One, yang dibintangi oleh Ji Jin-hee, Yoon Se-ah dan Kim Hye-eun, memfokuskan pada kehidupan rahsia, keinginan dan rasa malu penduduk ‘Royal the minted’ Hill ‘, kediaman eksklusif di mana hanya masyarakat de la crème sahaja yang dapat tinggal di sana. 

Di antara penduduk tersebut ialah Baek Soo-hyun (Ji Jin-hee), seorang anchorman yang dihormati di khalayak ramai tetapi individu yang kejam di hati. Soo-hyun berkahwin dengan Seo Eun-soo (Yoon Se-ah), anak perempuan CEO korporat yang kuat. Cha Seo-young (Kim Hye-eun) adalah penyiar TV yang bertekad yang mempunyai semua yang dia mahukan tetapi tidak pernah berpuas hati. 

Kingdom: Ashin of the North – 23 Julai (Netflix)

Dunia Kingdom akan dikembangkan apabila Netflix melancarkan Kingdom: Ashin of the North, episod prekuel khas yang memfokuskan pada Ashin, watak yang diperkenalkan pada penghujunng musim kedua, lakonan aktres terkenal Jun Ji-hyun.

Ashin adalah seorang wanita yang nampaknya mengetahui asal-usul tanaman kebangkitan yang memulakan wabak zombie yang melanda kerajaan Joseon. Dia menjumpai tanaman itu ketika masih kecil di sebuah gua, dan peristiwa masa lalunya membuatkannya untuk balas dendam.

Walaupun tidak banyak yang diketahui mengenai plotnya, episod khas ini sekali lagi menjadi gabungan keseronokan dan seram dan akan menampilkan, antara sorotan lain, seekor harimau zombie. Kim Shi-a berperanan sebagai Ashin sewaktu muda dan Park Byung-eun akan muncul sebagai Min Chi-rok.

Police University – 26 Julai (KBS 2)

Cha Tae-hyun kembali ke layar kecil sebagai bekas detektif veteran Yoo Dong-man, yang kini bekerja sebagai instruktur di universiti polis. Antara pelajarnya ialah Kang Sun-ho dan Oh Kang-hee.

Sun-ho, dilakonkan oleh Jung Jin-young, juga dikenali sebagai Jinyoung dan bekas anggota kumpulan B1A4, pernah menjadi penggodam sebelum mendaftar di universiti itu, dan tidak lama kemudian dia dan Dong-man mulai bekerja bersama dalam sebuah kes. Krystal, dari kumpulan K-pop f (x) memainkan peranan Kang-hee, seorang pelajar tahun pertama yang baik dan mematuhi peraturan.

Sumber: South China Morning Post

Related posts

“Jirisan” Kekalkan Kedudukan Pertama, “Chimera” Cipta Rekod Peribadi

Kakimuvee

Gong Yoo, Bae Doona & Ramai Lagi Dalam Poster Karakter “The Silent Sea”

Kakimuvee

Filem Live-Action ‘Tokyo Revengers’ Akan Tiba Di Pawagam Tempatan Pada 9 Disember Ini

Kakimuvee

The Best Action and Trilling Entertainment on HBO GO, HBO and Cartoon Network This December

Is Mohd

Lee Dong Wook dan Wi Ha Joon Mempamerkan ‘Bromance’ Mendebarkan Dalam Teaser “Bad And Crazy”

Zulaikha

Disebalik Pembikinan Siri Hit Netflix ‘Hellbound’

Zulaikha

Leave a Comment