Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

JOHN WICK CHAPTER 4 Ditunda Setahun

John Wick Chapter 4 menjadi filem terbaru yang terpaksa diubah tarikh tayangan. Lionsgate telah menetapkan tarikh baru filem lakonan Keanu Reeves itu pada 27 Mei 2022, setahun lebih lewat dari tarikh tayangan asal iaitu 21 Mei 2021. Tarikh baru itu menyaksikan filem John Wick Chapter 4 akan berentap dengan filem fantasi Dungeons & Dragons terbitan Warner Bros. dan filem live action Disney yang masih belum diberi tajuk.

Perubahan tarikh tayangan John Wick 4 terpaksa dibuat kerana produksi The Matrix 4 yang turut dibintangi Reeves terpaksa dihentikan akibat pandemik COVID -19. Reeves perlu memberi komitmen kepada sekuel arahan Lana Wachowski itu terlebih dahulu sebelum terlibat dalam produksi John Wick Chapter 4. 

John Wick 4 pada awalnya ditetapkan untuk dilancarkan pada hari yang sama dengan The Matrix 4 iaitu pada 21 Mei 2021, dalam apa yang digelar oleh peminat sebagai Keanu Day.

John Wick 4 director Chad Stahelski recently confirmed that Reeves was only four weeks into shooting The Matrix 4 when COVID-19 concerns forced a shutdown. Reeves will have to complete his commitment to the Lana Wachowski sequel before moving on to John Wick Chapter 4. Kita hanya boleh berharap bahawa The Matrix 4 juga akan berpindah ke 27 Mei 2022!

Related posts

Kutipan Polis Evo 3 Meningkat Sehingga RM3.4 Juta

Kakimuvee

‘Dead Reckoning Part 1’ Cipta Rekod Durasi Tayangan Paling Panjang Dalam Francais ‘Mission: Impossible’

Kakimuvee

Sony Dedah Trailer Red Band Terbaru ‘No Hard Feelings’ Lakonan Jennifer Lawrence

Kakimuvee

Kongsi Kata Laluan Netflix, Tetapi Tinggal Di Kediaman Berbeza? Anda Akan Dikenakan Yuran RM13

Kakimuvee

Viu Lancar Drama Thriller Psikologi, Mengubah Memori Manusia Dalam Alter-Naratif

Kakimuvee

Menjelang Tayangan Pawagam, Warner Bros. Lancar Trailer Terakhir ‘The Flash’

Kakimuvee

Leave a Comment