Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

John Carpenter Menggambarkan “Halloween Kills” sebagai ‘Ultimate Slasher’

John Carpenter kongsikan pekara menarik mengenai Halloween Kills!

Ketika ditemubual Entertainment Weekly bagi membincangkan album terbarunya, “Lost Themes III: Life After Death,” pengubah musik seram itu meluangkan sedikit masa untuk membincangan sekuel yang sangat dinantikan, dan pasti membuatkan peminat filem slasher teruja. 

Carpenter menggambarkan Holloween Kills sangat-sangat hebat dan benar-benar ‘slasher’, “It’s brilliant!. It’s the ultimate slasher. I mean, there’s nothing more than this one. Wow! Man.”

Dalam sekuel yang akan datang, Haddonfield Memorial Hospital akan kembali ke kanon baru dengan Anthony Michael Hall bersedia memainkan peranan Tommy Doyle, yang pertama kali muncul dalam filem asal Halloween sebagai salah seorang anak yang dijaga Laurie Strode (Jamie Lee Curtis).

Watak versi dewasa sebelum ini dimainkan oleh Paul Rudd dalam The Curse of Michael Myers, filem keenam dari jalan cerita asal. Siri Halloween telah memulakan jalan cerita baharu dimana filem yang diterbitkan pada 2018 menyambung naratif dari filem asal yang diterbitkan pada 1978. 

Pelakon dari filem 1978, kembali meneruskan peranan masing-masing termasuklah Nancy Stephens sebagai Nurse Marion, Robert Longstreet sebagai Lonnie Elam, dan Kyle Richards sebagai Lindsey Wallace. Carpenter akan menulis skor untuk dua sekuel akan datang, Halloween Kills dan Halloween Ends.

David Gordon Green akan mengarah dan menulis lakonlayar bersama Danny McBride dan Scott Teems. Halloween Kills akan ditayangkan pada 15 Oktober 2021 manakala Halloween Ends pada 14 Oktober 2022.

Related posts

[VIDEO] Aksi Pertama Ribut Dalam Siri ‘Ultraman Trigger: New Generation Tiga’

Kakimuvee

John Cena Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Aksi Komedi ‘Freelance’

Kakimuvee

Hayden Christensen Akan Kembali Sebagai Darth Vader Dalam Siri Star Wars: Ahsoka

Kakimuvee

Trailer Ambulance: Jake Gyllenhaal & Yahya Abdul-Mateen II Terajui Filem Thriller Terbaru Michael Bay

Kakimuvee

Ryan Gosling Sertai Filem Barbie Dengan Membawa Watak Ken

Kakimuvee

Netflix Lancar Trailer Rasmi & Poster Terbaru “Red Notice”

Kakimuvee

Leave a Comment