Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Jennifer Lopez Bintangi Filem Aksi Terbaru Netflix “The Mother”

Calon Golden Globe Jennifer Lopez secara rasmi sertai projek terbaru Netflix berjudul The Mothers, lapor Deadline. Selain itu juga, pengarah filem live-action Mulan, Niki Caro dilaporkan sedang dalam rundingan untuk mengetuai projek tersebut. 

The Mother adalah sebuah filem aksi yang mengikuti kisah seorang pembunuh upahan (Lopez) yang terpaksa keluar dari persembunyian demi melindungi anak perempuannya yang telah dia tinggalkan selama bertahun-tahun, ketika dia melarikan diri dari lelaki berbahaya. 

Projek ini disamakan dengan filem keluaran tahun 1994 arahan Luc Besson, The Professional yang dibintangi Jean Reno dan Natalie Portman. 

Skrip ditulis oleh Misha Green (Lovecraft Country), Lopez turut bertindak sebagai penerbit bersama-sama Elaine Goldsmith Thomasi menerusi syarikat produksi Nuyorican Productions. Green dan Benny Medina turut menjadi penerbit bersama-sama Vertigo Entertaiment. 

Filem ini ditulis oleh Misha Green (Lovecraft Country) dengan revisi oleh Andrea Berloff (Straight Otta Compton). Lopez juga akan berkhidmat sebagai penerbit bersama Elaine Goldsmith Thomas menerusi Nuyorican Productions mereka. Green dan Benny Medina juga ditetapkan sebagai pengeluar bersama dengan Roy Lee dan Miri Yoon dari Vertigo Entertainment. Catherine Hagedorn juga telah memasuki projek ini sebagai eksekutif

Ini merupakan projek terbaru Lopez bersama Netflix selepas mereka bekerjasama dalam filem adaptasi The Cipher.

Related posts

John Cena Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Aksi Komedi ‘Freelance’

Kakimuvee

Hayden Christensen Akan Kembali Sebagai Darth Vader Dalam Siri Star Wars: Ahsoka

Kakimuvee

Trailer Ambulance: Jake Gyllenhaal & Yahya Abdul-Mateen II Terajui Filem Thriller Terbaru Michael Bay

Kakimuvee

Ryan Gosling Sertai Filem Barbie Dengan Membawa Watak Ken

Kakimuvee

Netflix Lancar Trailer Rasmi & Poster Terbaru “Red Notice”

Kakimuvee

Alec Baldwin Secara Tidak Sengaja Menembak Mati Sinematografer & Mencederakan Pengarah Di Set Penggambaran “Rust”

Kakimuvee

Leave a Comment