Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Trivia

Jangan Tonton Babak Ngeri Dari Filem Midsommar Ini Jika Anda Sedang Makan

AMARAN SPOILER!!!

Bagi yang tidak biasa dengan babak-babak ngeri yang melibatkan kecederaan parah, ataupun yang menunjukkan darah terpancut-pancut keluar, anda disarankan untuk tidak menonton pautan video yang kami kongsikan dibawah, kerana ianya agak ‘disturbing’.

Pautan yang kami kongsikan dibawah meruapkan salah satu babak menarik dari filem seram Midsommar arahan Ari Aster. Babak ini menunjukkan upacara kumpulan agama yang menyaksikan dua pengikut mereka membunuh diri dengan terjun dari tebing yang tinggi. Antara bahagian yang menarik dalam babak ini adalah saat dimana tengkorak terhempas di permukaan batu keras dan dihempuk dengan tukul kayu yang besar. Terasa seperti melihat buah tembikai dilumat-lumatkan.

Mungkin sesetengah penonton ianya agak menganggu, tetapi bagi saya, ia tidaklah begitu memberi kesan ‘eewwww’ sepertimana melihat babak-babak ngeri dalam filem-filem Final Destination. 

Apapun terpulang kepada anda untuk menilai babak membunuh diri ini, adakah ianya memberi kesan yang sangat mendalam kepada anda sehingga tidak makan berhari-hari, ataupun anda sekadar “meh!”

KLIK SINI UNTUK TERUS KE LAMAN YOUTUBE

Related posts

WHO ARE THE SHADYSIDE KILLERS?

Zulaikha

WE RANK THE MANY DISTURBING DEATHS IN HORROR FILMS

Zulaikha

5 Pekara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Menonton “Kingdom: Ashin of the North”

Kakimuvee

8 FUNNIEST MOMENTS OF HOSPITAL PLAYLIST S2 SO FAR

Zulaikha

A LOOK AT HAN SO-HEE’S K-DRAMA CHARACTER FASHION EVOLUTION

Zulaikha

6 Shows Starring Our Very Own Michelle Yeoh You Should Watch on Netflix

Isqandar

Leave a Comment