Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

James Gunn Sahkan Perancangan Filem ‘Legendary Star-Lord’


Guardians of the Galaxy Vol. 3 menjadi filem GOTG terakhir James Gunn, dan ia juga berfungsi sebagai filem ‘selamat tinggal’ buat kumpulan adiwira ikonik Guardians. 

Namun, filem itu juga berpotensi untuk sekuel terbaru dan juga spin-off dalam masa yang sama. 

Salah satu babak post kredit memperkenalkan pasukan baharu Guardians yang diketuai Rocket Raccoon, dan satu lagi mengusik kemungkinan penggembaraan solo Star-Lord, selepas Peter Quill kembali ke Bumi dan berjumpa dengan datuknya. 

Dalam video komentari untuk versi digital Guardians of the Galaxy Vol. 3, Gunn membincangan tentang tajuk kad The Legendary Star-Lord Will Return, dan ia seperti terdapat perancangan untuk filem spin-off yang memfokuskan Quill semasa dia cuba menyesuaikan diri selepas kembali ke Bumi.

“Oh, tetapi belum berakhir. Kami sentiasa mahu memberikan seseorang sesuatu yang istimewa. Dan saya dan Chris, telah bercakap tentang betapa hebatnya jika dapat membuat filem ‘Legendary Star-Lord’, sebuah cerita dengan Star-Lord di Bumi cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran Bumi dengan cara yang sama seperti orang lain mungkin cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran asing di angkasa lepas. Dia adalah ikan yang kehabisan air dalam hanya jenis air biasa. Jadi saya boleh boleh katakan tidak untuk melihatnya.”


Gunn nampaknya tidak berniat untuk menerajui projek ini (sama ada filem atau siri Disney+), tetapi nampaknya seperti terdapat perbincangan di Marvel Studios tentang membangunkan beberapa jenis spin-off Star-Lord.

Jika Legendary Star-Lord benar-benar kembali, adakah anda akan berminat dengan idea Gunn dan Pratt untuk mengikuti watak itu semasa dia menyesuaikan diri semula dengan kehidupan di Bumi?


Related posts

Rob Liefeld Puji Urutan Aksi DEADPOOL & WOLVERINE, Sifat Yang Terbaik Selepas WINTER SOLDIER

Kakimuvee

Easter Egg Mayat ANT-MAN Di Paparkan Dalam Trailer Terbaru DEADPOOL & WOLVERINE

Kakimuvee

Review Filem: The Marvels (2023)

Kakimuvee

[VIDEO] Trio The Marvel Melawat Planet Aladna Dalam Video ‘Deleted Scene’ Terbaru

Kakimuvee

Trailer What If…? Musim 2 Pratonton Siri Animasi Terbaru MCU

Kakimuvee

Nicholas Hoult Akan Memainkan Watak Lex Luthor Dalam Filem Superman: Legacy

Kakimuvee