Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

James Gunn Sahkan Perancangan Filem ‘Legendary Star-Lord’


Guardians of the Galaxy Vol. 3 menjadi filem GOTG terakhir James Gunn, dan ia juga berfungsi sebagai filem ‘selamat tinggal’ buat kumpulan adiwira ikonik Guardians. 

Namun, filem itu juga berpotensi untuk sekuel terbaru dan juga spin-off dalam masa yang sama. 

Salah satu babak post kredit memperkenalkan pasukan baharu Guardians yang diketuai Rocket Raccoon, dan satu lagi mengusik kemungkinan penggembaraan solo Star-Lord, selepas Peter Quill kembali ke Bumi dan berjumpa dengan datuknya. 

Dalam video komentari untuk versi digital Guardians of the Galaxy Vol. 3, Gunn membincangan tentang tajuk kad The Legendary Star-Lord Will Return, dan ia seperti terdapat perancangan untuk filem spin-off yang memfokuskan Quill semasa dia cuba menyesuaikan diri selepas kembali ke Bumi.

“Oh, tetapi belum berakhir. Kami sentiasa mahu memberikan seseorang sesuatu yang istimewa. Dan saya dan Chris, telah bercakap tentang betapa hebatnya jika dapat membuat filem ‘Legendary Star-Lord’, sebuah cerita dengan Star-Lord di Bumi cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran Bumi dengan cara yang sama seperti orang lain mungkin cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran asing di angkasa lepas. Dia adalah ikan yang kehabisan air dalam hanya jenis air biasa. Jadi saya boleh boleh katakan tidak untuk melihatnya.”


Gunn nampaknya tidak berniat untuk menerajui projek ini (sama ada filem atau siri Disney+), tetapi nampaknya seperti terdapat perbincangan di Marvel Studios tentang membangunkan beberapa jenis spin-off Star-Lord.

Jika Legendary Star-Lord benar-benar kembali, adakah anda akan berminat dengan idea Gunn dan Pratt untuk mengikuti watak itu semasa dia menyesuaikan diri semula dengan kehidupan di Bumi?


Related posts

Deadpool 3 Akan Lebih Berani & Sangat ‘R-Rated’

Kakimuvee

Teaser Trailer Loki Musim 2 Usik Penggembaraan Masa Tom Hiddleston Seterusnya

Kakimuvee

Video “Journey To The Marvels” Menampilkan Banyak Rakaman Terbaru ‘The Marvels’

Kakimuvee

Kos Pembikinan Musim 2 Loki Mencecah AS$141.3 juta

Kakimuvee

Trailer Loki Musim 2 Pecah Rekod Disney+

Kakimuvee

Marvel Studios Lancarkan Trailer Terbaru ‘Loki’ Musim 2

Kakimuvee