Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

James Cameron Percaya Avatar Mampu Rampas Kembali Taktha Dari Avengers: Endgame

Pengarah filem Avatar, James Cameron percaya filem sains fiksyen fantasi arahannya itu mampu merampas kembali takhta filem paling laris sepanjang zaman yang kini dikuasai Avengers: Endgame sebaik sahaja ia ditayangkan semula di pawagam.

Filem Avatar bakal menyambut ulang tahun kesepuluhnya Rabu ini, dan menurut Cameron terdapat perancangan untuk menayangkan semula Avatar dipawagam sebelum tarikh tayangan filem sekuelnya pada 17 Disember 2021.


“Saya pasti” ujar Cameron yang yakin Avatar akan mengatasi Avengers: Endgame. 

“Tetapi mari kita beri momen kepada ‘Endgame’ terlebih dahulu dan raikan orang-orang yang telah pergi ke panggung wayang.”

Cameron mengatakan dia “benar-benar dinikmati” epik superhero dan mengagumi Marvel Cinematic Universe. Tetapi dia jelas memikirkan idea untuk menguasai tempat teratas sekali lagi.

“Saya tidak mahu kedengaran hebat setelah saya mengucapkan tahniah,” katanya.

“Tetapi mereka telah mengalahkan kami sebanyak satu perempat peratus. Saya mengira matematik di kepala saya semasa memandu pagi ini, saya fikir akauntan telah membuat kesilapan penggenapan.”

Francais terbaru Avatar akan turut dibintangi beberapa pelakon baru seperti Kate Winslet, Edie Falco, Michelle Yeoh, Vin Diesel, Jemaine Clement dan Oona Chaplin, serta beberapa pelakon muda. Pelakon asal yang kembali dalam filem akan datang termasuklah Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Dileep Rao, Stephen Lang, Matt Gerald dan Sigourney Weaver.

Karakter Kolonel Miles Quaritch lakonan Stephen Lang akan muncul dalam empat sekuel akan datang dan kekal sebagai antagonis utama sepanjang penceritaan filem. Penggambaran Avatar 2 dan Avatar 3 telah bermula pada 25 September 2017, dan mereka baru sahaja menyelesaikan penggambaran filem Avatar 2.

Avatar 2 akan ditayangkan pada 17 Disember 2021, manakala Avatar 3 pada 22 Disember 2023. Filem Avatar 4 telah ditetapkan pada 19 Disember 2025 dan Avatar 5 pada 17 Disember 2027. Bagaimanapun, perancangan filem Avatar 4 dan bergantung pada kejayaan box office dua filem Avatar sebelum itu.

Sumber: USA Today

Related posts

Astro Shaw Dapat Lesen Hak Cipta Untuk Hasilkan Filem Aksi Langsung “Keluang Man”

Kakimuvee

Trailer “Baymax!” Tetapkan Debut Spin-Off “Big Hero 6” Di Disney+ Hotstar

Kakimuvee

Bos Sony Pictures Beri Perkembangan Terbaru Tentang “Spider-Man 4”

Kakimuvee

Tonton 8 Minit Pertama Episod 1 “Stranger Things 4”

Kakimuvee

Mengembara Ke 1,000 Dimensi Bersama Syafiq Kyle & Adriana Adnan Dalam Drama Percintaan Fantasi Terbaharu Viu Original

Kakimuvee

Trailer “The Winchesters” Beri Pandangan Pertama Prekuel “Supernatural”

Kakimuvee

Leave a Comment