Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

J.J. Abrams Terbitkan Filem Keempat “Star Trek,” Semua Pelakon Asal Akan Kembali

Paramount bersedia untuk kembali ke dunia Star Trek, dengan J.J. Abrams mengumumkan bahawa filem keempat dalam siri ini sedang dalam pembangunan.

Berita itu diumumkan oleh Abrams semasa Pembentangan Hari Pelabur Paramount pada 15 Februari, tetapi pengarah itu tidak akan berada di belakang filem yang akan datang. Sebaliknya, dia akan menjadi penerbit untuk filem itu, yang akan diarahkan oleh Matt Shakman (WandaVision) dengan lakon layar oleh Josh Friedman (Avatar 2) dan Cameron Squires (WandaVision), berdasarkan draf terdahulu oleh Lindsey Beer (Sierra Burgess Is a Loser) dan Geneva Robertston-Dworet (Captain Marvel).

Menurut Abrams, pelakon asal dari tiga filem Star Trek terdahulu — termasuk Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho, dan Simon Pegg — semuanya akan kembali, bersama beberapa watak baharu.

“Kami sangat teruja untuk menyatakan bahawa kami sedang bekerja keras dalam filem Star Trek yang baharu yang akan menjalani penggambaran menjelang akhir tahun. Ia akan menampilkan pelakon asal kami dan beberapa watak baharu yang saya fikir akan menjadi sangat menyeronokkan dan mengujakan dan bantu bawa Star Trek ke kawasan yang belum pernah anda lihat sebelum ini,” kata Abrams dalam satu kenyataan.

“Kami sangat teruja dengan filem ini, kami mempunyai banyak cerita lain yang kami bincangkan yang kami fikir akan sangat mengujakan, jadi anda pasti tidak sabar untuk melihat apa yang kami hasilkan.”

Kali terakhir Star Trek mengeluarkan filem baharu adalah pada tahun 2016 menerusi filem Star Trek Beyond. Sejak itu, menurut laporan Variety, Paramount telah melakukan kajian pasaran terhadap minat penonton mengenai filem Star Trek yang lain, dan merumuskan bahawa peminat masih mengambil berap tentang pelakon untuk filem lain yang akan dibuat bersama mereka. 

Sumber: Comingsoon

Related posts

Kutipan Polis Evo 3 Meningkat Sehingga RM3.4 Juta

Kakimuvee

‘Dead Reckoning Part 1’ Cipta Rekod Durasi Tayangan Paling Panjang Dalam Francais ‘Mission: Impossible’

Kakimuvee

Sony Dedah Trailer Red Band Terbaru ‘No Hard Feelings’ Lakonan Jennifer Lawrence

Kakimuvee

Kongsi Kata Laluan Netflix, Tetapi Tinggal Di Kediaman Berbeza? Anda Akan Dikenakan Yuran RM13

Kakimuvee

Viu Lancar Drama Thriller Psikologi, Mengubah Memori Manusia Dalam Alter-Naratif

Kakimuvee

Menjelang Tayangan Pawagam, Warner Bros. Lancar Trailer Terakhir ‘The Flash’

Kakimuvee

Leave a Comment