Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Hugh Jackman Bakal Bintangi Filem Biopik Ferrari

Bintang filem X-Men, Hugh Jackman dilaporkan bakal bintangi filem biopik Ferrari dengan memainkan peranan sebagai Enzo Ferrari.

Enzo adalah pemilik syarikat Ferrari yang menghasilkan kereta mewah itu sejak 1939.

Filem itu dihasilkan berdasarkan buku Enzo Ferrari: The Man and the Machine tulisan Brock Yates yang diterbitkan pada 1991. Yates adalah wartawan yang memberi fokus pada dunia automotif.

Menurut laporan, naskhah itu sempat ditulis Troy Kennedy Martin yang meninggal dunia pada 2009 lalu. Kemudian ia ditulis semula oleh Michael Mann yang turur bertindak sebagai pengarah filem ini.

Jalan ceritanya akan memberi fokus pada Ferrari di musim panas 1957 ketika Enzo bersama isterinya, Laura berjuang mengelola perniagaan mereka.

Kehidupannya bertambah sukar ketika anak sulung mereka, Alfredo Ferrari meninggal dunia di usia yang sangat muda. Ini termasuk kisah Enzo curang hingga memiliki anak bersama Lina Lardi.

Hak pengedaran filem ini akan dipegang oleh STX. Dalam satu kenyataan, mereka mengatakan Mann akan membuat filem dengan pengalaman sinematik yang luar biasa.

Watak Enzo sudah beberapa kali muncul dalam filem yang dilakonkan pelakon berbeza iaitu menerusi filem Ferrari (2003) oleh Sergio Castellitto, sementara dalam Ford v Ferrari pada tahun lalu dilakonkan Remo Girone.

Sumber: Harian Metro

Related posts

Klip Terbaru Venom: Let There Be Carnage Goda Transformasi Cletus Kasady

Kakimuvee

Randall Park, Jani Zhao Antara Yang Sertai Aquaman and the Lost Kingdom

Kakimuvee

Tonton Klip Terbaru Red Notice Yang Sarat Dengan Aksi

Kakimuvee

Trailer Army of Thieves Papar Kisah Silam Ludwig Dieter Yang Penuh Aksi

Kakimuvee

TUDUM: Ultraman Musim Ke-2 Dapat Poster Teaser Dari Netflix Menjelang Pelancarannya Pada Tahun Hadapn

Kakimuvee

TUDUM: Saksikan Klip Pembukaan ‘Cowboy Bepop’ Yang Sangat Klasik

Kakimuvee

Leave a Comment