Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Hugh Jackman Bakal Bintangi Filem Biopik Ferrari

Bintang filem X-Men, Hugh Jackman dilaporkan bakal bintangi filem biopik Ferrari dengan memainkan peranan sebagai Enzo Ferrari.

Enzo adalah pemilik syarikat Ferrari yang menghasilkan kereta mewah itu sejak 1939.

Filem itu dihasilkan berdasarkan buku Enzo Ferrari: The Man and the Machine tulisan Brock Yates yang diterbitkan pada 1991. Yates adalah wartawan yang memberi fokus pada dunia automotif.

Menurut laporan, naskhah itu sempat ditulis Troy Kennedy Martin yang meninggal dunia pada 2009 lalu. Kemudian ia ditulis semula oleh Michael Mann yang turur bertindak sebagai pengarah filem ini.

Jalan ceritanya akan memberi fokus pada Ferrari di musim panas 1957 ketika Enzo bersama isterinya, Laura berjuang mengelola perniagaan mereka.

Kehidupannya bertambah sukar ketika anak sulung mereka, Alfredo Ferrari meninggal dunia di usia yang sangat muda. Ini termasuk kisah Enzo curang hingga memiliki anak bersama Lina Lardi.

Hak pengedaran filem ini akan dipegang oleh STX. Dalam satu kenyataan, mereka mengatakan Mann akan membuat filem dengan pengalaman sinematik yang luar biasa.

Watak Enzo sudah beberapa kali muncul dalam filem yang dilakonkan pelakon berbeza iaitu menerusi filem Ferrari (2003) oleh Sergio Castellitto, sementara dalam Ford v Ferrari pada tahun lalu dilakonkan Remo Girone.

Sumber: Harian Metro

Related posts

Spider-Man 3: Alfred Molina Kembali Sebagai Doctor Octopus?

Kakimuvee

“Godzilla vs. Kong” Mungkin Akan Ditayangkan Terus Ke Laman Streaming

Kakimuvee

Mads Mikkelsen Sah Ganti Johnny Depp Dalam Filem “Fantastic Beasts 3”

Kakimuvee

Sekuel “Extraction” Akan Mulakan Produksi Pada 2021

Kakimuvee

Foto Pertama Tom Holland Dalam Filem Drama “Cherry”

Kakimuvee

Mark Ruffalo & Catherine Keener Sertai Ryan Renolds Dalam Filem Sci-Fi The Adam Project

Kakimuvee

Leave a Comment

Add your own review

Rating