Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

HBO Rancang Satu Lagi Prequel “Game Of Thrones”

HBO dilaporkan merancang siri adaptasi Tales of Dunk and Egg, prekuel kepada siri popular Game of Thrones, lapor Variety.

Rancangan selama satu jam itu berdasarkan siri novel fantasi oleh George R.R. Martin, dan akan mengikuti pengembaraan Ser Duncan the Tall (Dunk) dan versi muda Aegon V Targaryen (Egg), 90 tahun sebelum peristiwa “A Song of Ice and Fire.”

Martin telah menerbitkan tiga novel dalam siri Tales of Dunk and Egg iaitu: “The Hedge Knight” pada tahun 1998, “The Sworn Sword” pada tahun 2003, dan “The Mystery Knight” pada tahun 2010. Ketiga-tiga novel tersebut kemudian dikumpulkan dan diterbitkan bersama sebagai “A Knight of the Seven Kingdoms” pada tahun 2015.

Buat masa ini, tiada penulis atau pelakon terlibat dalam projek akan datang. Sumber Variety berkata, HBO memberi keutamaan tinggi terhadap pembangunan projek ini dan mahu membina kejayaan Game of Thrones. 

HBO kini sedang menyiapkan satu lagi siri prekuel iaitu House of the Dragon, yang akan dilancarkan pada tahun 2022. Siri terbaru itu memberi fokus pada perang saudara Targaryen di Westeros yang dikenali sebagai “Dance of Dragons”.

Related posts

Mary Elizabeth Winstead Sertai Siri Terhad “Star Wars: Ahsoka”

Kakimuvee

Netflix Lancar Teaser Rasmi Siri Sekuel “Vikings: Valhalla”

Kakimuvee

Siri Epik Sci-Fi “Raised by Wolves” Kembali Untuk Musim Ke-2 Pada 3 Februari Eksklusif Di HBO GO

Kakimuvee

Tarikh Pelancaran The Boys Musim 3 Telah Didedahkan, Tonton Video Pandangan Pertama Disini

Kakimuvee

Trailer ‘The Witcher: Blood Origin’ Meneroka Sejarah Continent Yang Tidak Pernah Diceritakan

Kakimuvee

Trailer Crime Scene: The Times Square Killer Soroti Siri Jenayah Terbaru Netflix

Kakimuvee

Leave a Comment