Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

HBO Rancang Satu Lagi Prequel “Game Of Thrones”


HBO dilaporkan merancang siri adaptasi Tales of Dunk and Egg, prekuel kepada siri popular Game of Thrones, lapor Variety.

Rancangan selama satu jam itu berdasarkan siri novel fantasi oleh George R.R. Martin, dan akan mengikuti pengembaraan Ser Duncan the Tall (Dunk) dan versi muda Aegon V Targaryen (Egg), 90 tahun sebelum peristiwa “A Song of Ice and Fire.”

Martin telah menerbitkan tiga novel dalam siri Tales of Dunk and Egg iaitu: “The Hedge Knight” pada tahun 1998, “The Sworn Sword” pada tahun 2003, dan “The Mystery Knight” pada tahun 2010. Ketiga-tiga novel tersebut kemudian dikumpulkan dan diterbitkan bersama sebagai “A Knight of the Seven Kingdoms” pada tahun 2015.

Buat masa ini, tiada penulis atau pelakon terlibat dalam projek akan datang. Sumber Variety berkata, HBO memberi keutamaan tinggi terhadap pembangunan projek ini dan mahu membina kejayaan Game of Thrones. 

HBO kini sedang menyiapkan satu lagi siri prekuel iaitu House of the Dragon, yang akan dilancarkan pada tahun 2022. Siri terbaru itu memberi fokus pada perang saudara Targaryen di Westeros yang dikenali sebagai “Dance of Dragons”.



Related posts

Produksi The Last of Us Musim 2 Dijangka Bermula Pada Awal 2024

Kakimuvee

Warner Bros. Discovery & UNIFI Memperluaskan Kerjsama Dengan Pelancaran Pek HBO & HBO GO Di UNIFI TV

Kakimuvee

HBO Batal Siri ‘The Idol’ Selepas Musim 1

Kakimuvee

Filem Blockbuster Thailand ‘Khun Pan 3’ Akan Ditayangkan HBO & HBO GO Pada 4 Ogos Ini

Kakimuvee

Peacemaker 2 Akan Menjadi Projek James Gunn Seterusnya Selepas Superman: Legacy

Kakimuvee

Non-Stop Entertainment This June on HBO GO, HBO, Warner TV, Cartoon Network and Boomerang

Kakimuvee