Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

HBO Rancang Satu Lagi Prequel “Game Of Thrones”

HBO dilaporkan merancang siri adaptasi Tales of Dunk and Egg, prekuel kepada siri popular Game of Thrones, lapor Variety.

Rancangan selama satu jam itu berdasarkan siri novel fantasi oleh George R.R. Martin, dan akan mengikuti pengembaraan Ser Duncan the Tall (Dunk) dan versi muda Aegon V Targaryen (Egg), 90 tahun sebelum peristiwa “A Song of Ice and Fire.”

Martin telah menerbitkan tiga novel dalam siri Tales of Dunk and Egg iaitu: “The Hedge Knight” pada tahun 1998, “The Sworn Sword” pada tahun 2003, dan “The Mystery Knight” pada tahun 2010. Ketiga-tiga novel tersebut kemudian dikumpulkan dan diterbitkan bersama sebagai “A Knight of the Seven Kingdoms” pada tahun 2015.

Buat masa ini, tiada penulis atau pelakon terlibat dalam projek akan datang. Sumber Variety berkata, HBO memberi keutamaan tinggi terhadap pembangunan projek ini dan mahu membina kejayaan Game of Thrones. 

HBO kini sedang menyiapkan satu lagi siri prekuel iaitu House of the Dragon, yang akan dilancarkan pada tahun 2022. Siri terbaru itu memberi fokus pada perang saudara Targaryen di Westeros yang dikenali sebagai “Dance of Dragons”.

Related posts

HBO MAX Original feature film LET THEM ALL TALK to premiere exclusively on HBO GO and HBO

Isqandar

The Flash: Pandangan Pertama Jordan Fisher Sebagai Impulse

Kakimuvee

Foto Set Penggambaran Star Wars: Andor Dedah Pandangan Pertama Diego Luna

Kakimuvee

Trailer Pertama Musim Ke-4 “Stranger Things” Papar Kisah ‘Origin’ Eleven

Kakimuvee

MARVEL STUDIOS’ “LOKI” TO DEBUT WEDNESDAY, JUNE 9th

Zulaikha

Pandangan Pertama Jejaka Kegemaran Dunia & Pakar Penyamaran Di “Lupin Part 2”

Kakimuvee