Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Harith Iskander ke Separuh AKhir Funniest Person In The World

harith-iskander
www.funnymalaysia.net

Harith Iskander berjaya mara ke peringkat separuh akhir pertandingan Funniest Person In The World yang akan diadakan di Helsinki, Finland pada 5 Disember depan.

Harith, 49, berkata, dia bakal berentap bersama 20 peserta lain dari seluruh dunia bagi merebut lima tempat di peringkat akhir yang diadakan pada 8 Disember.

“Alhamdulillah atas doa dan sokongan serta undian daripada rakyat Malaysia saya terplilih ke peringkat separuh akhir pertandingan itu.

“Sudah tentu saya berasa gembira kerana ia sebuah pertandingan yang besar dan ini adalah peluang saya membawa nama negara di peringkat antarabangsa,” katanya kepada mStar Online.

Harith ditemui pada majlis pengumumannya sebagai hos Anugerah Industri Muzik ke-22 (AIM22) di Hotel Parkroyal di sini, Khamis.

Pengacara program Obviously Harith Iskander itu bakal digandingkan dengan penyanyi Adibah Noor pada malam kemuncak anugerah berprestij itu nanti.

AIM22 bakal berlangsung pada 18 Disember depan di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Pura (PWTC) di sini.

Ia turut disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria dan Ria HD.

Dalam pada itu, Harith berkata, dia yakin dapat mara ke peringkat akhir walaupun sedar persaingan sengit daripada peserta lain.

Kata Harith, pada peringkat separuh akhir itu nanti dia akan menampilkan persembahan tentang subjek yang dekat di hatinya iaitu Malaysia namun mengetengahkan konteks yang mudah difahami oleh penonton di seluruh dunia.

“Alhamdulillah setakat ini mengikut undian saya berada di tempat kedua selepas Filipina dan markah daripada persembahan itu nanti akan menentukan sama ada saya layak ke final atau pun tidak.

“Dari segi persembahan saya ingin penonton tahu saya dari Malaysia dan subjek yang akan diangkat juga adalah mengenai tentang apa yang dekat dengan di hati saya,” katanya.

Sementara itu, Harith berkata, dia mula membuat persediaan untuk pertandingan itu nanti dan berharap dapat mengharumkan nama negara.

“Peringkat separuh akhir dan akhir nanti akan disiarkan secara langsung menerusi online live streaming dan seluruh dunia dapat menonton persembahan saya.

“Sebab itu saya ingin mengangkat subjek tentang perkara dekat dihati saya sebagai rakyat Malaysia agar dapat memperkenalkan negara kepada masyarakat luar,” katanya.

Tambah Harith, selesai persembahan pada separuh akhir nanti, penonton dapat membuat undian selama 24 jam sebelum pengumuman lima peserta akhir dibuat.

Pada peringkat pertama seramai 89 calon dari 55 buah negara berentap bagi merebut gelaran juara pertandingan itu yang dibuka pada 1 September hingga 1 Oktober lalu.

Juara bakal membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah USD$100,000 (RM400,000) selain berpeluang mengadakan persembahan jelajah Amerika Syarikat.

Sumber: www.astroawani.com

Related posts

Jonathan Majors Ditahan Kerana Dakwaan Serangan & Keganasan, Keluarkan Kenyataan Nafi Tuduhan

Kakimuvee

Gambar Belakang Tabir ‘Joker 2’ Dedah Pakaian Harley Quinn Lakonan Lady Gaga

Kakimuvee

Zack Snyder Kongsikan Poster Epik Untuk Acara ‘Trilogi Snyderverse’ Yang Akan Berlangsung Bulan Hadapan.

Kakimuvee

Owen Wilson Kongsikan Jangkaan Tarikh Tayangan ‘Loki’ Musim 2

Kakimuvee

Poster ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ Telah Didedahkan

Kakimuvee

Durasi Tayangan ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ Didedahkan, Paling Lama Berbanding 2 Filem Sebelum Ini

Kakimuvee

Leave a Comment