Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Finale ‘Fast & Furious’ Akan Menggandungi 3 Filem, Bukan 2.


Sewaktu tayangan perdana dunia Fast X di Rome baru-baru ini, bintang utama siri itu, Vin Diesel mengusik kemungkinan Fast & Furious 12, dengan berkata pihak studios mahukan tiga filem berbanding dua filem seperti yang dirancang sebelum ini. 

Diesel menyatakan bahawa studio meminta finale tiga bahagian dan bukannya dua bahagian yang ditetapkan sebelumnya — Fast X dan filem kesebelas Fast & Furious — selepas mereka menonton ansuran baharu.

“Semasa membuat filem ini, studio bertanya sama ada ini boleh menjadi dua bahagian,” kata Diesel (Variety). “Dan selepas studio melihat yang ini, mereka berkata, ‘Bolehkah anda menjadikan Fast X sebagai final, trilogi?'”

Apabila ditanya sama ada dia mengesahkan Fast & Furious 12, Diesel menamatkan perbincangan dengan berkata, “Anda akan membuat saya menghadapi masalah di sini.”

“Melalui banyak misi dan mengatasi segala kemungkinan yang mustahil, Dom Toretto (Vin Diesel) dan keluarganya telah mengalahkan dan mengecewakan setiap musuh yang menghalang laluan mereka,” menurut sinopsis filem itu.


“Sekarang, mereka berhadapan dengan lawan paling merbahaya yang pernah mereka hadapi: Ancaman menakutkan yang muncul dari bayang-bayang masa lalu yang didorong oleh dendam darah dan yang bertekad untuk menghancurkan keluarga ini dan memusnahkan segala-galanya — dan semua orang — yang Dom cintai, selama-lamanya.”

Sekuel akan datang dibarisi pelakon seperti Vin Diesel, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, John Cena, Jason Statham, and Scott Eastwood, yang memainkan peranan masing-masing dalam filem tersebut.

Ansuran kesepuluh itu juga membariskan pendatang baharu francais seperti Jason Momoa (Aquaman), Daniela Melchior (The Suicide Squad), Brie Larson (Captain Marvel), dan Alan Ritchson (Reacher).

Fas X diarahkan oleh Louis Leterrier, dan ditulis oleh Justin Lin dan Dan Mazeau, dengan Lin berkhidmat sebagai penerbit.


Related posts

Vin Diesel Umum Tarikh Tayangan ‘Fast X Part 2’, Puji Lakonan Jason Momoa

Kakimuvee

Vin Diesel Bengang Dengan Lakonan ‘Berlebihan’ Jason Momoa Dalam ‘Fast X’

Kakimuvee

[VIDEO] Dwayne Johnson Tamatkan Pertelingkahannya Dengan Vin Diesel

Kakimuvee

Spin-Off & Filem Wanita ‘Fast & Furious’ Kini Sedang Dalam Pembangunan – Vin Diesel

Kakimuvee

‘Fast X’ Gagal Atasi Kutipan Minggu Pembukaan ‘Fast 9’

Kakimuvee

Review Filem: Fast X (2023)

Kakimuvee