Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

Filem Korea Menarik Yang Anda Boleh Tonton Di NETFLIX

Sumber gambar: magicpin.in

Netflix merupakan antara laman penstriman video paling popular dikalangan pengguna. Bahan siarannya yang banyak menjadi salah satu faktor Netflix seringkali dipilih berbanding laman-laman penstriman video atas talian. Bagi menarik pelanggannya, Netflix turut memasukkan ‘content’ dari Korea Selatan, baik filem mahupun siri televisyen / drama.

Untuk artikel kali ini, kami ingin memberi fokus kepada filem-filem popular dari Korea Selatan yang kini boleh distrim di laman Netflix. Tidak mahu bermukadimah panjang, disini kami sertakan 12 Filem Korea Selatan Yang Anda Boleh Strim Di Laman Penstriman Netflix. (Bagi pengguna yang tiada akaun Netflix, anda boleh melanggannya dengan kos serendah RM 17 / bulan. – layari Netflix untuk maklumat lanjut).

18. Illang: The Wolf Brigade (2018)

Illang: The Brigade Wolf, juga dikenali sebagai Inrang, adalah filem aksi fiksyen sains Korea Selatan yang diarahkan oleh Kim Jee-woon. Ditetapkan pada tahun 2029 di mana Korea Selatan dan Korea Utara bersedia untuk menjadi kerajaan bersatu selepas bertahun membuat persiapan, polis Korea Selatan melancarkan unit khas, yang dikenali sebagai “Illang” (The Brigade Wolf), untuk menghentikan kumpulan pengganas anti-penyatuan semula yang dipanggil “The Sect . “

Link: Illang: The Wolf Brigade

17. The Reservoir Game (2017)

The Reservoir Game adalah filem dokumentari Korea Selatan 2017 yang diarahkan oleh Choi Jin-sung. Wartawan penyiasat bertujuan untuk mendedahkan di mana terdapat dana yang dimiliki oleh bekas presiden Korea Selatan, Lee Myung-bak.

Link: The Reservoir Game

16. Revenger (2018)

Revenger adalah filem aksi Korea Selatan 2018 yang diarahkan oleh Lee Seung-won. Di masa akan datang, seorang lelaki sengaja menghantar dirinya ke sebuah pulau penjara yang menempatkan penjenayah yang paling berbahaya untuk membalas dendam ke atas kematian keluarganya.

Link: Revenger

15. Jo Pil-ho: The Dawning Rage (2019)

Jo Pil-ho: The Dawning Rage adalah filem aksi Korea Selatan 2019 yang diarahkan oleh Lee Jeong-beom. Terpaksa melarikan diri dari ejen hal ehwal dalaman, seorang polis yang korup terpaksa bekerjasama dengan seorang remaja untuk membongkar konspirasi di sebalik letupan gudang polis.

Link: Jo Pil-ho: The Downing Rage

14. Svaha: The Sixth Finger (2019)

Svaha: The Sixth Finger adalah filem thriller misteri Korea Selatan yang diarahkan oleh Jang Jae-hyun. Pastor (Lee Jung-jae) telah menyusup masuk ke dalam kumpulan kultus keagamaan yang mencurigakan dimana salah seorag anggotanya menjadi suspek utama penyiasatan pembunuhan.

Link: Svaha: The Sixth Finger

13. The Drug King (2018)

The Drug King adalah filem drama jenayah Korea Selatan 2018 yang diarahkan oleh Woo Min-ho. Ditubuhkan di Busan, Korea Selatan pada tahun 1970-an, Lee Doo-sam membina sebuah empayar sebagai penyeludup dadah bawah tanah di Busan, manakala pendakwa raya Kim In-goo cuba untuk membunuhnya.

Link: The Drug King

12. Psychokinesis (2018)

Psychokinesis adalah filem superhero Korea Selatan 2018 yang diarahkan oleh Yeon Sang-ho. Seorang lelaki (Ryu Seung-ryong) secara tidak sengaja memperoleh kuasa-kuasa hebat dan menggunakannya untuk membantu anak perempuannya dan yang lain, tetapi mengalami masalah dalam proses itu.

Link: Psychokinesis

11. The Chase (2017)

The Chase adalah filem thriller jenayah Korea Selatan yang diarahkan oleh Kim Hong-seon. Seorang pemilik tanah yang mengendalikan kompleks apartmen telah bekerjasama dengan seorang bekas detektif yang telah bersara untuk mengejar suspek sebuah kes yang telah 30 tahun tidak dapat diselesaikan.

Link: The Chase 

10. Snowpiercer (2013)

Filem ini berlaku di atas keretaapi salji Snowpiercer, yang beroperasi di landasan yang luas di dunia, membawa saki baki manusia selepas percubaan dalam kejuruteraan iklim untuk menghentikan pemanasan global secara tidak sengaja mewujudkan Bumi salji yang baru. Chris Evans memainkan peranan sebagai Curtis Everett, ahli penumpang bahagian ekor berkelas rendah yang mengetuai revolusi menentang golongan elit di bahagian hadapan keretapi. Filem arahan Bong Joon-ho (Parasite) ini turut dibintangi Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Go Ah-sung, John Hurt, dan Ed Harris

Link: Snowpiercer

9. High Society (2018)

Kisah pasangan suami isteri yang berada di tangga tertinggi sosial. Si suami adalah seorang profesor di Seoul National University yang menggerakkan Perhimpunan Nasional, dan manakala si isterinya adalah timbalan pengarah dan kurator di galeri seni besar. Filem arahan Byun Hyuk ini dibintangi Park Hae-il dan Soo Ae

Link: High Society

8. Steel Rain (2017)

Steel Rain adalah filem aksi thriller Korea Selatan yang diarahkan oleh Yang Woo-suk, berdasarkan pada webtoon berjudul sama yang diterbitkan pada 2011. Seorang bekas ejen dari perisikan Korea Utara (Jung Woo-sung) dan seorang anggota senior perkhidmatan keselamatan Korea Selatan (Kwak Do-won) menjalankan misi rahsia untuk mengelakkan berlakunya perang nuklear di Semenanjung Korea.

Link: Steel Rain

7. Pandora (2016)

Pandora adalah filem bencana Korea Selatan 2016 yang diarahkan oleh Park Jung-woo. Letupan loji janakuasa nuklear yang disebabkan oleh gempa bumi membawa kepada bencana yang tiada siapa boleh hentikan selain daripada pekerjanya yang dapat menghalang bencana dari tersebar lebih jauh.

Link: Pandora

6. Okja (2017)

Dari pengarah Parasite Bong Joon-ho. Okja adalah filem aksi pengembaraan Korea Selatan-Amerika Selatan ditulis secara bersama oleh Bong dan Jon Ronson. Seorang gadis muda yang bernama Mija sanggup melakukan apa sahaja untuk menghalang sebuah syarikat yang berkuasa daripada menculik sahabatnya – seekor binatang besar bernama Okja. Dibintangi pelakon seperti Ahn Seo-hyun, Tilda Swinton, Paul Dano dan ramai lagi.

Link: Okja

5. The Bros (2017)

The Bros adalah filem komedi Korea Selatan 2017 yang diarahkan oleh Chang You-jeong. Dalam perjalanan ke kampung halaman mereka untuk pengebumian ayah mereka, dua saudara lelaki terlanggar wanita misteri dengan kereta, membawa mereka ke acara yang akan mendedahkan rahsia keluarga. Dibintangi pelakon kegemaran ramai, Ma Dong-seok, serta Lee Dong-hwi dan Lee Ha-nui.

Link: The Bros 

4. Forgotten (2017)

Dibintangi Kang Ha-neul, Kim Mu-yeol, dan Moon Sung-keun, Forgotten adalah filem thriller misteri Korea Selatan yang diarahkan oleh Jang Hang-jun. Seorang lelaki kehilangan ingatannya selepas diculik selama 19 hari, dan adiknya bertekad untuk mencari kebenaran sekitar misteri penculikan tersebut.

Link: Forgotten

3. Tune In For Love (2019)

Tune in for Love, juga dikenali sebagai Yoo Yeol’s Music Album & Joyful Album, adalah filem romantik Korea Selatan yang diarahkan oleh Jung Ji-woo. Pada tahun 1997 ketika krisis IMF, dua orang bertemu dan jatuh cinta sambil bertukar cerita dalam program radio.

Link: Tune in For Love

2. 26 Years (2012)

26 Tahun adalah filem Korea Selatan 2012 berdasarkan manhwa popular 2006 yang disiarkan dalam talian oleh Kang Full. Ia adalah kisah fiksyen lima orang biasa (penembak sukan, gangster, anggota polis, ahli perniagaan, dan ketua firma keselamatan swasta) yang bersama-sama memburu dan membunuh orang yang bertanggungjawab terhadap pembunuhan orang awam yang tidak bersalah di Gwangju pada Mei 1980.

Link: 26 Years

1. Lucid Dream (2017)

Lucid Dream ialah filem thriller misteri sains fiksyen Korea Selatan yang diarahkan oleh Kim Joon-sung. Dengan bantuan seorang detektif dan rakan psikiater, seorang wartawan penyiasat menggunakan teknik bermimpi yang jelas untuk mengesan tempat anak lelaki yang diculik tiga tahun lalu. Dibintangi Go Soo, Sol Kyung-gu, dan Kang Hye-jung

Link: Lucid Dream

*Senarai filem adalah berdasarkan bahan yang terdapat di laman Netflix Malaysia

Sumber: Ranker.com / Netflix.com
Related posts

[VIDEO] Kehangatan Cinta Seohyun & Lee Jun Young Dalam Trailer Terbaru “Love and Leashes”

Kakimuvee

Park Seo Joon & Han So Hee Akan Bergandingan Dalam Drama Thriller Terbaru “Gyeongseong Creature”

Zulaikha

Jangan Lupa Saksikan Musim Terakhir “Snowdrop” & Menangi Poster Yang Ditandatangani Oleh Jung Hae-In & Jisoo.

Kakimuvee

CEO Netflix Sahkan Musim 2 “Squid Game”

Kakimuvee

Netflix Dedah Gambar Terbaru Seohyun Dari Filem “Love and Leashes”

Kakimuvee

Park Ji Hu, Yoon Chan Young, Cho Yi Hyun, & Lomon Hadapi Bahaya Dalam Poster “All Of Us Are Dead”

Kakimuvee
Kakimuvee - Portal Informasi Perfileman