Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Filem Eternals Akan Terbahagia Kepada Dua Masa Yang Berbeza

Eternals semakin hampir. Filem yang diarahkan oleh Chloé Zhao ini memfokuskan kepada sekumpulan makhluk abadi yang telah menyaksikan dunia berkembang (dan, seperti kebiasaan di MCU, berada dalam bahaya) tanpa mengganggu. Pada zaman moden ini, bangsa asing yang dikenali sebagai Deviants merancang untuk memusnahkan Bumi, memaksa kumpulan pahlawan abadi ini sekali lagi untuk bersama-sama menghentikannya.

Trailer filem ini telah memperlihatkan sekilas tentang watak-watak utama dalam tempoh masa yang berbeza, seolah-olah mengisyaratkan bahawa penonton akan dibawa meneroka dua zaman berlainan, iaitu ketika kehadiran pahlawan Eternals di Bumi dan zaman dimana mereka sudah membawa haluan masing-masing.

Dalam siaran media yang dikeluarkan Disney berserta dengan sinopsis baharu, telah didedahkan bahawa, filem Eternals akan terbahagi kepada dua jalan cerita, yang mana kedua-duanya ditetapkan pada masa yang berbeza:

“Cerita ini berlaku dalam dua jangka yang berbeza. Satu jalan cerita ditetapkan pada masa lalu, ketika mereka beroperasi sebagai pasukan yang hebat dan menjadi keluarga yang rapat. Jalan cerita kedua adalah pada masa sekarang, ketika kumpulan itu berpecah dan berpisah, hidup dikalangan manusia, bersembunyi di depan mata. Ancaman dari Deviants, yang sekali lagi mengancam kewujudan umat manusia, bererti Eternals perlu mengetepikan perbezaan mereka dan kembali bersatu.”

 

Berdasarkan komik berjudul sama karya Jack Kirby, Eternals menyambut pasukan superhero baru yang menarik ke Marvel Cinematic Univers. Kisah epik ini, yang merangkumi ribuan tahun dahulu, menampilkan sekumpulan pahlawan abadi yang dipaksa keluar dari bayang-bayang untuk bersatu kembali menentang musuh tertua manusia, The Deviants. 

Barisan pelakon hebat terdiri daripada Richard Madden sebagai Ikaris yang sanagt kuasa, Gemma Chan sebagai Sersi – penyayang umat manusia, Kumail Nanjiani sebagai Kingo berkuasa kosmik, Lauren Ridloff sebagai Makkari – pahlawan yang sangat pantas, Brian Tyree Henry sebagai pencipta pinta, Phastos, Salma Hayek sebagai Ajax, pemimpin yang bijaksana, Lia McHugh sebagai Sprite yang setia muda tetapi berjiwa dewasa, Don Lee sebagai Gilgamesh yang kuat, Barry Keoghan sebagai penyendiri Druig, dan Angelina Jolie sebagai pahlawan hebat Thena. Kit Harington memainkan peranan sebagai Dane Whitman.

Pemenang Oscar Chloe Zhao mengarahkan filem ini dan turut menulis lakon layar bersama Matthew k. Firpo dan Ryan Firpo. Presiden Marvel Studios, Kevin Feige berfungsi sebagai penerbit.

Related posts

Jon Watts Ibaratkan ‘Spider-Man: No Way Home’ Seperti ‘Endgame’

Kakimuvee

[VIDEO] Aksi Pertama Ribut Dalam Siri ‘Ultraman Trigger: New Generation Tiga’

Kakimuvee

John Cena Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Aksi Komedi ‘Freelance’

Kakimuvee

Hayden Christensen Akan Kembali Sebagai Darth Vader Dalam Siri Star Wars: Ahsoka

Kakimuvee

Trailer Ambulance: Jake Gyllenhaal & Yahya Abdul-Mateen II Terajui Filem Thriller Terbaru Michael Bay

Kakimuvee

Ryan Gosling Sertai Filem Barbie Dengan Membawa Watak Ken

Kakimuvee

Leave a Comment