Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Filem It Akan Di “R-Rated”

Siri seram popular yang telah menghantui kanak-kanak pada era 90an, IT, akan kembali menghantui apabila filem reboot tersebut akan ditayangkan pada tahun ini.

Filem yang menampilkan watak badut Pennywise yang menyeramkan itu telah menjadi fenomena pada tahun 1990an, thanks kepada Tim Curry yang berjaya membuatkan watak tersebut benar-benar hidup dan menakutkan.


Bagaimana dengan filem reboot akan datang? Adakah badut Pennywise mampu menghantui penonton nanti dan mengatasi ke”seram”an filem pertama?

Menurut producer Dan Lin, beliau memberi jaminan filem reboot It ini akan setanding dengan filem pertama dan dia juga menegaskan filem ini di rated kepada R bukanya PG-13.

”’It’ is a rated-R movie. If you’re going to make a Rated-R movie, you have to fully embrace what it is, and you have to embrace the source material. It is a scary clown that’s trying to kill kids. So of course that’s going to be a rated-R movie. The kids are amazing. You very much get a ‘Stand by Me’ vibe as far as their camaraderie and the way they joke with each other and that they really care for each other. They do have a scary crown that’s taken over the town of Derry, so it’s going to be rated R.

Jadi jika filem ini di rated sebagai R, bermakna kita dapat melihat adegan-adegan yang boleh menyebabkan audience terganggu terutamanya aksi seram watak Pennywise.

Kepada peminat filem seram, apa yang anda harapkan apabila menonton filem It ini nanti?

It akan ditayangkan pada 8 September 2017 (US cinema)

Related posts

Muat Naik Klip “Mat Kilau” Di TikTok, Syamsul Yusof Beri Amaran – Padam Atau Dikenakan Tindakan Saman

Kakimuvee

Disney Sahkan Kedudukan “Doctor Strange 2” Dalam ‘Timeline MCU’

Kakimuvee

Steve Carell Kembali Ke “The Office” Sebagai Gru Dalam Promo Terbaru “Minions: The Rise of Gru”

Kakimuvee

Membahayakan Kanak-Kanak Antara Tuduhan Terbaru Yang Dilemparkan Terhadap Ezra Miller

Kakimuvee

#RompakDaebak: Anda Telah Direkrut Untuk Rompakan Wang di Kawasan Ekonomi Bersama di KL

Kakimuvee

Menjelang Tayangan 7 Julai Ini, Marvel Lancar Trailer & Klip Video Baharu “Thor: Love and Thunder”

Kakimuvee

Leave a Comment