Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Official Trailer

Encanto Akan Ditayangkan Di Pawagam 25 November Ini

Walt Disney Animation Studios telah melancarkan trailer dan poster terbaru untuk filem animasi yang akan datang, Encanto, memberikan gambaran kepada penonton tentang apa yang diharapkan mereka. Filem animasi ini akan ditayangkan dipawagam bermula 25 November ini. Anda boleh lihat poster dan trailer di bawah:

Encanto mengisahkan keluarga luar biasa, Madrigals, yang tinggal bersembunyi di pergunungan Colombia di sebuah rumah ajaib, di sebuah kota yang semarak, di tempat yang indah dan menawan yang disebut Encanto. Filem asli yang serba baru ini menampilkan suara Stephanie Beatriz sebagai Mirabel, seorang remaja lelaki berusia 15 tahun yang berjuang untuk mendapatkan tempat dalam keluarganya.

Dalam filem ini, keajaiban Encanto telah memberkati setiap anak-anak dalam keluarga dengan hadiah unik – dari kekuatan super hingga kekuatan untuk menyembuhkan — setiap anak-anak kecuali satu, Mirabel. Tetapi apabila dia mengetahui bahawa magis di sekitar Encanto berada dalam bahaya, Mirabel memutuskan bahawa dia, satu-satunya Madrigal biasa, mungkin hanya harapan terakhir keluarganya yang luar biasa.

Turut menyumbang suara dalam filem ini adalah María Cecilia Botero, Wilmer Valderrama, Adassa, Diane Guerrero, Mauro Castillo, Angie Cepeda, Jessica Darrow, Rhenzy Feliz dan Carolina Gaitan.

Filem ini menampilkan lagu-lagu baru oleh Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Moana) dan diarahkan oleh Byron Howard (Zootopia, Tangled) dan Jared Bush (pengarah bersama Zootopia). Bush turut menulis lakon layar bersama Charise Castro Smith

Related posts

Jon Watts Ibaratkan ‘Spider-Man: No Way Home’ Seperti ‘Endgame’

Kakimuvee

[VIDEO] Aksi Pertama Ribut Dalam Siri ‘Ultraman Trigger: New Generation Tiga’

Kakimuvee

John Cena Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Aksi Komedi ‘Freelance’

Kakimuvee

Hayden Christensen Akan Kembali Sebagai Darth Vader Dalam Siri Star Wars: Ahsoka

Kakimuvee

Trailer Ambulance: Jake Gyllenhaal & Yahya Abdul-Mateen II Terajui Filem Thriller Terbaru Michael Bay

Kakimuvee

Ryan Gosling Sertai Filem Barbie Dengan Membawa Watak Ken

Kakimuvee

Leave a Comment