Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Dua Drama Terbaru, “Bossam: Steal The Fate” & “Dark Hole” Memulakan Episod Pertama Dengan Langkah Kanan

Dua drama terbaru, Bossam: Steal The Fate dan Dark Hole telah memulakan rancangan mereka dengan langkah kanan.

Menurut Nielsen Korea (via Soompi), Dark Hole telah menerima respon positif dari penonton apabila merekodkan purata rating sebanyak 2.9 peratus untuk episod pertama dan 3.7 peratus untuk episod kedua. Drama terbaru itu telah ditayangkan serentak di saluran tvN dan OCN. 


Dibintangi Lee Joon Hyuk dan Kim Ok Bin, Dark Hole adalah drama thriller sci-fi mengenai sekumpulan mangsa yang berjuang untuk nyawa mereka dengan menentang manusia mutan yang berubah menjadi monster ganas setelah menghirup asap gelap dari lubang lubang misteri.

Satu lagi drama terbaru, Bossam: Steal the Fate turut bermula baik dengan merekodkan purata rating sebanyak 3.132 peratus, penilaian tertinggi yang pernah dicatatkan untuk episod perdana drama-drama MBN.

Bossam: Steal the Fate adalah drama sejarah yang dibintangi oleh Jung Il Woo sebagai Ba Woo, penyangak dengan identiti misteri yang secara tidak sengaja menculik seorang puteri. Anggota Girls ‘Generation, Yuri berperanan sebagai Soo Kyung yang merupakan puteri kepada Raja Gwanghae. Walaupun pada mulanya hubungan mereka bermasalah, mereka segera menemukan kekuatan antara satu sama lain ketika mereka bergabung untuk mengatasi kesusahan mereka bersama.

Sementara itu, Taxi Driver mencapai penilaian tertinggi apabila episod yang ditayangkan pada Jumaat yang lalu telah merekodkan purata rating sebanyak 12.9 peratus dan 15.1 peratus untuk dua bahagiannya. Drama itu juga menjadi rancangan yang paling ramai penonton dalam slot waktunya.

Untuk episod terbaru, rating Taxi Driver sedikit menurun dengan purata rating sebanyak 8.3 dan 15.2 peratus. Episod keempat drama remake JTBC, Undercover telah merekodkan purata rating sebanyak 3.367 peratus, peningkatan berbanding episod sebelumnya. 

Akhir sekali di tvN, drama Vincenzo kekal kukuh apabila episod terbaru merekodkan purata rating sebanyak 11.854 peratus.

 

Related posts

“Big Mouse” Menjadi Drama Paling Popular Untuk Minggu Ketiga Berturut-Turut

Zulaikha

“Extraordinary Attorney Woo” Pecah Rekod Peribadi, Cipta Sejarah Rating Tertinggi Untuk Saluran ENA

Zulaikha

Seo In Guk, Jung So Min & Jang Dong Yoon Terperangkap Di Lautan Neraka Dalam Filem Terbaru “Project Wolf Hunting”

Kakimuvee

India Remake K-Drama Popular “Flower Of Evil”

Kakimuvee

Konspirasi Bertembung Dalam K-Drama Akan Datang “May It Please The Court”, Akan Debut Secara Eksklusif Di Disney+ Hotstar

Zulaikha

Lee Jung Jae Menang Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Di Hollywood Critics Association TV Awards

Zulaikha

Leave a Comment