Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Drama Romantik Supernatural “Kiss Sixth Sense” Akan Tiba Secara Eksklusif Di Disney+ Hotstar 25 Mei Ini

Selepas lima tahun berhadapan dengan tekanan yang kuat dan sering gementar, eksekutif pengiklanan berjaya, Hong Yesul berada di penghujung talinya dengan bosnya yang dominan. Mustahil untuk disenangi dan sering dibenci oleh orang bawahannya, Cha Minhoo yang sangat berjaya adalah orang terakhir yang sesiapa pun mahu terlibat secara romantik.

Tetapi apabila kemalangan di tempat kerja mencetuskan keupayaan Yesul untuk melihat masa depan, dia berhadapan dengan perkara yang mustahil – gambar dia dan lelaki yang paling dibenci dalam syarikat itu dikunci dalam pelukan penuh ghairah.

Ketahui apa yang akan berlaku dalam komedi romantis Kiss Sixth Sense yang akan memecah belahkan tempat kerja apabila ia dilancarkan secara eksklusif di Disney+ Hotstar, 25 Mei ini. 

Berdasarkan novel web yang sangat berjaya dengan nama yang sama, Kiss Sixth Sense berpusat di sekitar Hong Yesul, seorang eksekutif akaun yang terlalu bermotivasi di salah satu firma pengiklanan terkemuka di Seoul. Berazam untuk berjaya, Yesul menjadi mentee kepada Cha Minhoo, pemenang anugerah pengiklanan terkemuka negara dan seorang lelaki yang mempunyai rahsia tersendiri.

Sepanjang lima tahun mereka bekerjasama, Yesul telah dibentuk menjadi satu kejayaan namun ianya masih tidak mencukupi buat Minhoo. Kecewa dan sering diperlakukan seperti orang bodoh pada setiap masa, Yesul mendapati dirinya menghadapi mimpi ngeri tentang mengecewakan bosnya.

Apabila kemalangan di tempat kerja mencetuskan keupayaannya untuk melihat masa depan Minhoo, dia melihat pasangan mereka berpelukan di pangsapuri Minhoo. Keliru dan terganggu dengan apa yang dilihatnya, Yesul terpaksa mengetuai pasukan kreatifnya sambil cuba mengeluarkan senario yang mustahil daripada kepalanya.

Kiss Sixth Sense dibintangi idol K-Pop terkemuka Yoon Kyesang (Spiritwalker, Crime Puzzle, Chocolate) sebagai Cha Minhoo, kuasa yang tidak dapat dihalang dalam industri pengiklanan, yang sama-sama dibenci dan dihormati oleh mereka yang bekerja untuknya.

Menyertai Yoon adalah Seo Ji-Hye yang menjadi terkenal selepas persembahan terkenalnya pada tahun 2019 sebagai Seo Dan dalam Crash Landing on You. Seo akan memainkan watak Hong Yesul, seorang eksekutif pengiklanan yang sentiasa didorong dengan keupayaan ghaib untuk melihat masa depan seseorang sebaik sahaja dia menyentuh mereka dengan bibirnya.

Ditulis oleh Gatnyeo, pengarang asal novel web popular, Kiss Sixth Sense diarahkan oleh Nam Kihoon (Oh My Baby, Tunnel) dan turut membintangi Kim Jisuk sebagai bekas teman lelaki Yesul, dan Lee Jooyeon.

Strim Kiss Sixth Sense secara eksklusif di Disney+ Hotstar mulai 25 Mei ini.

Related posts

“Little Women” & “The Empire” Catat Rating Tertinggi Setakat Ini

Zulaikha

Cheer Up, Bad Prosecutor, Glitch Antara K-Drama Menarik Oktober 2022

Natasha

Rating “One Dollar Lawyer” Cecah Dua Digit Selepas 1 Minggu Tayangan

Zulaikha

“Work Later, Drink Now” Kembali Dengan Musim 2, Lihat Poster Menarik Disini

Zulaikha

Lebih Banyak Program Terhangat Korea Di Astro Pada Oktober Ini

Zulaikha

Penerbit Filem “Din-The Day” Mahu Hasilkan Filem Usaha Sama Malaysia-Bangladesh

Kakimuvee

Leave a Comment