Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

Drama-Drama Korea Menarik Di Saluran Oh!K (Astro Ch 394)

Julai ini, saluran Oh!K (Astro Ch 394) terus memberikan drama-drama menarik buat peminat-peminat KDrama. Antara drama yang akan bersiaran di saluran Oh!K adalah The Great Wives yang akan memulakan siarannya pada 12 Julai ini.

Berikut adalah drama-drama menarik yang akan dan sedang disiarkan di saluran Oh!K pada bulan Julai ini.

1. The Great Wives

Mula bersiaran: 12 Julai (Selasa – Jumaat, 10.00PM)

Selepas dua puluh tahun, tiga wanita yang berkongsi rahsia yang dahsyat akan bertemu semula selepas secara kebetulan berpindah ke bangunan pangsapuri yang sama. Mereka semua mempunyai hasrat yang sama – suami mereka yang licik dan tidak setia, mereka berkumpul bersama untuk membalas dendam!

Drama ini dibintangi  Kang Sung Yeon, Ahn Jae Mo, Kim Ji Young, Lee Jong Won, Hwang Woo Seul Hye dan Hwang Dong Joo

2. W

Mulai bersiaran: 21 Julai (Khamis – Jumaat, 8.55PM

Drama lakonan Lee Jong Suk dan Han Hyo Joo ini mengisahkan kehidupan dua orang yang ditakdirkan untuk bertemu dan kedua-duanya tinggal di Seoul tetapi menjalani pengalaman hidup yang sangat berbeza.

Lee Jong Suk memainkan peranan seorang bekas pingat emas Olimpik yang juga seorang chaebol muda pintar. Sebaliknya, Han Hyo Joo memainkan peranan sebagai pemastautin tahun kedua yang keluar dalam bidang pembedahan kardiotorasik, yang Ingin dia mencari ayahnya yang hilang.

3. Victory For Tomorrow

Mula Bersiaran: Isnin sehingga Jumaat, 7.45PM

Kehidupan Sungari menjadi tidak menentu selepas kematian ayahnya. Semasa berjuang untuk memulihkan perniagaan ayahnya, dia bertemu Hong-joo, penipu yang menipu wanita untuk wang mereka. Atas nama cinta, Hong-joo akhirnya menjadi lelaki yang berubah.

Drama ini dibintangi Drama lakonan Jeon So-min, Song Won Geun, Phillip Choi dan Yoo Ho Rin

4. Lucky Romance

Siri Finale 15 Julai, setiap Khamis & Jumaat, 8.55PM

Drama romantis dan komedi dibintangi Hwang Jung Eum, Ryu Jun Yeol, Lee Soo Hyuk, danLee Chung Ah. Ia mengisahkan diantara Shim Bo-nui, seorang wanita yang mempunyai kepercayaan dalam pekara tahyul dan nasib, manakala Je Soo-ho, Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat pemaju Permainan yang merupakan seorang saintis dan berfikiran logik.

5. Flowers in Prison

Bersiaran setiap hari Isnin, 8.55PM

Dilahirkan di dalam sebuah sel penjara semasa era Joseon, Ok-Nyeo (Jin Se-yeon) dihantui oleh masa lampaunya yang malang. Berazam untuk melupakan kisah lampaunya dan mencari kehidupan yang lebih baik, dia memulakan misi peribadi untuk mencari keadilan untuk bagi mereka yang miskin dan dituduh secara salah.

Drama ini dibintangi Jin Se Yun, Ko Soo, Jung Jun Ho, Park Joo Mi, Yoon Joo Hee, Kim Soo Yeon, Choi Tae Joon, Kim Mi Sook, Jung Kwang Leol, dan Jung Da Bin

6. Monster

Bersiaran setiap Selasa hingga Rabu, 8.55PM

Drama lakonan Kang Ji Hwan, Seong Yoo Ri, Gi Kwang dan Lee Yeol Eum ini mengisahkan seorang lelaki ingin membalas dendam terhadap sebuah pertubuhan yang telah menghancurkan kehidupannya dan orang yang disayangi. Di tengah-tengah semua kelakuan yang hodoh dari golongan elite masyarakatnya, kisah cinta muncul menunjukkan nilai sebenar hidup.

Related posts

“Hometown Cha-Cha-Cha” Berakhir Dengan Rating Tertinggi Sepanjang Siarannya

Zulaikha

Hometown Cha-Cha-Cha Catat Rating Hari Sabtu Tertinggi

Zulaikha

Yumi’s Cells Capai Rating Tertinggi, One The Woman & The Veil Catat Peningkatan

Zulaikha

6 K-DRAMAS YOU CAN WATCH TO HELP SOOTHE YOUR TRAVEL ITCH

Kakimuvee

iQiyi Umumkan Enam Siri Asli Korea dan Filipina

Kakimuvee

5 Sebab Kenapa The King’s Affection Akan Mencuri Hati Anda

Zulaikha

Leave a Comment