Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

“Don’t Look Up” Cipta Rekod Baharu Netflix


Menurut Variety, filem terbaru Don’t Look Up arahan Adam McKay telah mencatatkan rekod baru Netflix selepas debut sulungnya pada 24 Disember yang lalu.

Perkhidmatan penstriman mega itu telah mengesahkan bahawa filem komedi gelap itu telah distrim lebih daripada 152 juta pada minggu pertama tayangnya, dan telah tersenarai dalam carta top 10 mingguan di banyak negara. Untuk info, rekod sebelum ini dipegang Red Notice yang mendapat tempoh penstriman sebanyak 129 juta jam pada minggu pertama tayangnya. 

https://twitter.com/GhostPanther/status/1478541130018869250?s=20

Dibintangi pelakon bintang seperti Leonardo DiCaprio dan Jennifer Lawrence, Don’t Look Up menceritakan tentang Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), pelajar jurusan astronomi dan profesornya Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) membuat penemuan mengejutkan tentang komet yang mengorbit dalam sistem suria. Masalahnya – ia berada di laluan perlanggaran langsung dengan Bumi. Masalah lain? Tiada siapa yang benar-benar mengambil berat. Ternyata memberi amaran kepada manusia tentang pembunuh planet sebesar Gunung Everest adalah fakta yang menyusahkan untuk dilayari.

Dengan bantuan Dr. Oglethorpe (Rob Morgan), Kate dan Randall memulakan lawatan media yang membawa mereka dari pejabat Presiden Orlean (Meryl Streep) yang tidak ambil kisah, anaknya dan Ketua Turus yang tidak bersemangat, Jason (Jonah Hill), ke gelombang udara The Daily Rip, rancangan waktu pagi yang dihoskan oleh Brie (Cate Blanchett) dan Jack (Tyler Perry).


Dengan hanya tinggal enam bulan lagi sebelum komet akan menghentam Bumi, mereka menguruskan kitaran berita 24 jam dan cuba menarik perhatian orang ramai yang terobsesi di media sosial sebelum ianya terlambat – apa yang diperlukan untuk membuat dunia melihat ketas?!

Dont’t Look Up diitulis dan diarahkan oleh pemenang Anugerah Academy, Adam McKay (The Big Short), dan turut dibintangi Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis dan Tomer Sisley.

 


Related posts

Kejayaan Filem Pertama Dorong Netflix Pesan Filem Sekuel Troll

Kakimuvee

[VIDEO] Netflix Sahkan Perancangan One Piece Musim 2

Kakimuvee

Penerbit Sahkan Skrip Musim 2 One Piece Telah Siap

Kakimuvee

Zachary Levi Menggantikan Tempat Mel Gibson Dalam Chicken Run: Dawn of the Nugget, Tonton Trailer Pertama Disini

Kakimuvee

Anwar: The Untold Story Menduduki Carta Top 10 Netflix Malaysia

Kakimuvee

Filem Seram Netflix Sister Death Dari Pengarah [REC] Akan Ditayangkan Pada Halloween Ini

Kakimuvee