Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Disney Umum Tarikh Pelepasan Filem Live-Action ‘Pinocchio’ Lakonan Tom Hanks

Walt Disney Studios akhirnya telah mengesahkan garis masa keluaran untuk filem aksi-nyata Pinocchio arahan Robert Zemeckis, yang menampilkan barisan pelakon bintang yang diketuai oleh pemenang Oscar Tom Hanks. Penceritaan semula kisah kanak-kanak klasik yang sangat dinanti-nantikan ini dijadualkan untuk membuat penampilan sulung pada musim luruh tahun 2022.

Filem ini akan dibintangi oleh Tom Hanks sebagai Geppetto, Benjamin Evan Ainsworth sebagai watak utama Pinocchio, Joseph Gordon-Levitt sebagai Jiminy Cricket, Cynthia Erivo sebagai Blue Fairy, Luke Evans sebagai Coachman yang jahat, Keegan-Michael Key sebagai Honest John, dan Lorraine Bracco sebagai Sofia the Seagull, watak baharu yang hanya dicipta untuk filem aksi-nyata.

Pinocchio diarahkan oleh Robert Zemeckis dari lakon layar yang ditulis olehnya sendiri bersama Chris Weitz, berdasarkan kisah kanak-kanak klasik oleh pengarang Itali Carlo Collodi. Ia akan berpusat pada boneka kayu yang memasang impian untuk menjadi “budak lelaki sejati,” dan hubungan antara bapa dan anak, akibat dari pembohongan dan mencipta cerita dan hidup dalam dunia fantasi.

Filem pertama, yang berdasarkan dari novel 1883 The Adventures of Pinocchio karya Carlo Collodi, dihasilkan pada tahun 1940an dan telah memenangi dua Anugerah Academy. Filem animasi terbitan Disney itu disuarakan oleh Dickie Jones sebagai Pinocchio, Cliff Edwards sebagai Jiminy Cricket, dan Christian Rubb sebagai Master Geppetto.

Related posts

Satu Lagi Trilogi Spider-Man Dirancang Selepas No Way Home

Kakimuvee

Keanu Reeves Berminat Untuk Mengulangi Watak Constantine

Kakimuvee

Lelaki Korea Utara Dihukum Mati Selepas Menyeludup ‘Squid Game’ Ke Negaranya

Kakimuvee

Doctor Strange Bertemu Doc Ock Dalam TV Spot Terbaru Spider-Man: No Way Home

Kakimuvee

Netflix & Riot Game Umum Musim Kedua ‘ARCANE’

Kakimuvee

Strim DUNE Di HBO GO Mulai 2 Disember

Kakimuvee

Leave a Comment