Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Disney Senarai Kumpulan Metallica Untuk Hasilkan Skor Filem “Jungle Cruise”

Peminat kumpulan musik Metallica pasti akan menonton filem terbaru Disney Jungle Cruise!

Menurut Collider, Disney telah menyenaraikan Metallica untuk membantu hasilkan skor filem arahan  Jaume Collet-Serra itu. Kumpulan Heavy Metal terkenal itu akan mencipta versi orkestra lagu “Nothing Else Matter” bersama-sama komposer James Newton Howard khusus untuk layar besar. 


It really goes back to [Disney production president] Sean Bailey, who is a lifelong rock fan, and [who] is just all-around one of the greatest, most friendly, generous, warm, and embracing people you’ll find in the music business.” 

“We’ve gotten to know each other well, My wife and I are big Disney fans, so there’s a great friendship there, and he’s always looked for the right match where there was a way that Metallica could contribute to some project of theirs.” 

Filem lakonan Dwayne Johnson dan Emily Blunt ini berkisar tentang Captain Frank (Dwayne Johnson) dan adik beradik Houghton (lakonan Emily Blunt dan Jack Whitehall) dalam misi mencari pohon misteri yang mempunyai kuasa untuk menyembuh. Pengembaraan mereka penuh mencabar apabila terpaksa berhadapan dengan haiwan liar serta pasukan ekpedisi dari Jerman dan juga penjahat misteri lakonan Edgar Ramirez.

Diarahkan oleh Jaume Collet-Serra dan skrip oleh oleh J.D Payne, Patrick McKay serta Michael Green, Jungle Cruise turut dibintangi pelakon-pelakon lain seperti Jack Whitehall, with Jesse Plemons, dan Paul Giamatti.

Jungle Cruise akan ditayangkan pada 30 Julai 2021.

Related posts

Foto Belakang Tabir “Echo” Menampilkan Kepulangan Vincent D’Onofrio Sebagai Kingpin

Kakimuvee

Filem Aksi-Langsung PAC-MAN Akan Dihasilkan

Kakimuvee

Pelakon Suara “Pingu”, Carlo Bonomi, Meninggal Dunia

Kakimuvee

Bintang “The Flash” Ezra Miller Telah Didakwa Atas Kesalahan Pecah Rumah Di Vermont

Kakimuvee

#RekaanRakyat: The Assistant, Kill-Fist, & Ceroboh Mengembangkan Lagi Kandungan Tempatan Di Netflix

Kakimuvee

Rosario Dawson ‘Terlepas Cakap’, Sahkan THE PUNISHER Sedang Dirancang Marvel Studios

Kakimuvee

Leave a Comment