Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaOfficial Trailer

Disney Lancar Trailer “WEST SIDE STORY” Arahan Steven Spielberg

Diarahkan oleh pemenang Academy Award Steven Spielberg, dari lakon layar oleh Pulitzer Prize dan pemenang Tony Award Tony Kushner, West Side Story menceritakan kisah klasik persaingan sengit dan cinta muda pada 1957 New York City.

Filem ini menggambarkan semula bintang muzik lakonan Ansel Elgort (Tony); Rachel Zegler (Maria); Ariana DeBose (Anita); David Alvarez (Bernardo); Mike Faist (Riff); Josh Andrés Rivera (Chino); Ana Isabelle (Rosalía); Corey Stoll (Leftenan Schrank); Brian d’Arcy James (Pegawai Krupke); dan Rita Moreno (sebagai Valentina, yang memiliki kedai tempat Tony bekerja). Moreno – satu daripada tiga artis yang diberi penghargaan Academy, Emmy, GRAMMY, Tony dan Peabody Awards – juga berfungsi sebagai salah seorang penerbit eksekutif filem ini.


Menyatukan yang terbaik dari Broadway dan Hollywood, pasukan kreatif filem ini merangkumi Kushner, yang juga berperanan sebagai penerbit eksekutif; Pemenang Tony Award, Justin Peck, yang mencipta koreografi muzik dalam filem ini; Konduktor Filharmonik Los Angeles yang terkenal dan pemenang GRAMMY AwardGustavo Dudamel, yang mengendalikan rakaman skor ikonik; Komposer dan konduktor yang dicalonkan oleh Academy Award, David Newman (“Anastasia”), yang mengatur skor; Komposer pemenang Tony Award, Jeanine Tesori (“Fun Home,” “Thoroughly Modern Millie”), yang mengawasi vokal pelakon; dan penyelia Matt Sullivan (“Beauty and the Beast,” “Chicago”), yang berkhidmat sebagai penerbit muzik eksekutif untuk filem ini.

Spielberg turut menjadi penerbit bersama Kristie Macosko Krieger dan Kevin McCollum. West Side Story diadaptasikan dari pertunjukan Broadway berjudul sama tahun 1957, dengan buku karya Arthur Laurents, muzik oleh Leonard Bernstein, lirik oleh Stephen Sondheim dan konsep, arahan dan koreografi oleh Jerome Robbins.

Dari 20th Century Studios, The Walt Disney Company akan merilis West Side Story di pawagam pada 9 Disember 2021.

Related posts

Muat Naik Klip “Mat Kilau” Di TikTok, Syamsul Yusof Beri Amaran – Padam Atau Dikenakan Tindakan Saman

Kakimuvee

Disney Sahkan Kedudukan “Doctor Strange 2” Dalam ‘Timeline MCU’

Kakimuvee

Steve Carell Kembali Ke “The Office” Sebagai Gru Dalam Promo Terbaru “Minions: The Rise of Gru”

Kakimuvee

Membahayakan Kanak-Kanak Antara Tuduhan Terbaru Yang Dilemparkan Terhadap Ezra Miller

Kakimuvee

#RompakDaebak: Anda Telah Direkrut Untuk Rompakan Wang di Kawasan Ekonomi Bersama di KL

Kakimuvee

Menjelang Tayangan 7 Julai Ini, Marvel Lancar Trailer & Klip Video Baharu “Thor: Love and Thunder”

Kakimuvee

Leave a Comment