Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Official Trailer

Disney Dedah Trailer & Poster Rasmi Filem Animasi Terbaru “Encanto”

Walt Disney Animation Studios telah melancarkan trailer, poster dan gambar terbaru filem animasi terbaru berjudul Encanto. 

Encanto mengisahkan keluarga luar biasa, Madrigals, yang tinggal bersembunyi di pergunungan Colombia di sebuah rumah ajaib, di sebuah kota yang semarak, di tempat yang indah dan menawan yang disebut Encanto. Filem asli yang serba baru ini menampilkan suara Stephanie Beatriz sebagai Mirabel, seorang remaja lelaki berusia 15 tahun yang berjuang untuk mendapatkan tempat dalam keluarganya.

Dalam filem ini, keajaiban Encanto telah memberkati setiap anak-anak dalam keluarga dengan hadiah unik – dari kekuatan super hingga kekuatan untuk menyembuhkan — setiap anak-anak kecuali satu, Mirabel. Tetapi apabila dia mengetahui bahawa magis di sekitar Encanto berada dalam bahaya, Mirabel memutuskan bahawa dia, satu-satunya Madrigal biasa, mungkin hanya harapan terakhir keluarganya yang luar biasa.

Turut menyumbang suara dalam filem ini adalah María Cecilia Botero, Wilmer Valderrama, Adassa, Diane Guerrero, Mauro Castillo, Angie Cepeda, Jessica Darrow, Rhenzy Feliz dan Carolina Gaitan.

Filem ini menampilkan lagu-lagu baru oleh Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Moana) dan diarahkan oleh Byron Howard (Zootopia, Tangled) dan Jared Bush (pengarah bersama Zootopia). Bush turut menulis lakon layar bersama Charise Castro Smith. Encanto akan ditayangkan di pawagam pada 25 November 2021. 

Related posts

[VIDEO] James Bond Kembali Lagi Dalam Trailer “No Time to Die”

Kakimuvee

Netflix Dedah Teaser & Poster Filem Prekeuel “Army of Thieves”

Kakimuvee

CARTOON NETWORK RAIKAN HARI KUCING ANTARABANGSA!

Kakimuvee

Penggembaraan Terbesar Chip & Dale Dalam Trailer Rasmi “Chip ‘N’ Dale: Park Life”

Kakimuvee

Trailer Malignant Previu Filem Seram Thriller Terbaru James Wan

Kakimuvee

Netflix Dedah Teaser & Gambar Terbaru “The Witcher: Nightmare of the Wolf”

Kakimuvee

Leave a Comment