Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaStreaming

Disney+ Bakal Menyekat Perkongsian Kata Laluan Mulai Tahun Hadapan


Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Iger berkata bahawa Disney+ akan mula menyekat perkongsian kata laluan untuk perkhidmatan penstriman popular itu mulai tahun depan.

Dalam satu kenyataan yang dibuat semasa panggilan pendapatan Q2 syarikat pada hari Rabu (melalui TheWrap), Iger mengesahkan bahawa mereka akan “meneroka cara untuk menangani perkongsian akaun” dan cuba mencari cara terbaik untuk orang ramai berkongsi akaun dengan rakan dan keluarga.

Iger berkata pada akhir tahun ini, syarat perkhidmatan platform akan dikemas kini untuk tahun 2024, dan mereka akan memulakan “taktik untuk memacu pengewangan.”

“Kami secara aktif meneroka cara untuk menangani perkongsian akaun dan pilihan terbaik untuk pelanggan berbayar untuk berkongsi akaun mereka dengan rakan dan keluarga,” katanya.

“Hujung tahun ini, kami akan mula mengemas kini perjanjian pelanggan kami dengan syarat tambahan dan dasar perkongsian kami. Dan kami akan melancarkan taktik untuk memacu pengewangan pada tahun 2024.”


Langkah itu dibuat sejurus selepas Netflix mengeluarkan pendapatan Q2 bulan lalu dan menyatakan bahawa ia telah menarik 5.89 juta pelanggan baharu selepas mereka melaksanakan tindakan keras perkongsian kata laluan mereka sendiri awal tahun ini.

Di samping membanteras perkongsian kata laluan, Disney juga mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia akan meningkatkan harganya, serta memperkenalkan pilihan yang disokong iklan di Eropah dan Kanada, serta menawarkan langganan pakej tanpa iklan yang serba baharu untuk Disney+ dan Hulu bermula pada 6 September yang akan menggabungkan kedua-dua pilihan bersama-sama dengan harga $19.99/bulan.


Related posts

Teaser Trailer Percy Jackson and The Olympians Pratonton Adaptasi Terbaru Disney+

Kakimuvee

[VIDEO] Netflix Sahkan Perancangan One Piece Musim 2

Kakimuvee

Anime Yang Dinantikan “TOKYO REVENGERS: TENJIKU ARC” Akan Membuat Debut Di Disney+ Hotstar Pada 4 Oktober Ini

Kakimuvee

Penerbit Sahkan Skrip Musim 2 One Piece Telah Siap

Kakimuvee

Zachary Levi Menggantikan Tempat Mel Gibson Dalam Chicken Run: Dawn of the Nugget, Tonton Trailer Pertama Disini

Kakimuvee

Showrunner The Last of Us Sedang Bangunkan Filem Baharu Pirates of the Caribbean

Kakimuvee