Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Dah Selesai Penggambaran, Tetapi Warner Bros. Ambil Keputusan Batalkan Filem BATGIRL

Warner Bros. Discovery dilaporkan membuat keputusan mengejutkan apabila memutuskan untuk membatalkan filem Batgirl, menurut The Wrap

Laporan itu menyebut bahawa Warner Bros. Discovery tidak lagi merancang untuk mengeluarkan filem itu – sama ada di HBO Max atau di pawagam – yang telah pun menyelesaikan penggambaran awal tahun ini dan nampaknya sudah hampir siap.


Awal tahun ini, terdapat laporan yang membayangkan kemungkinan filem itu dialihkan dari tayangan di pawagam kepada penstriman sahaja, tetapi kini Warner Bros. Discovery sebaliknya memilih untuk membatalkannya sama sekali.

Berita mengenai pembatalan filem itu juga membayangkan alasan di sebaliknya, dengan laporan itu menyatakan bahawa kepimpinan baharu Warner Bros. Discovery, yang diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif David Zaslav, sedang mencari jalan untuk menjadikan filem DC jauh lebih besar sebagai acara teater utama untuk industri filem, dan merasakan Batgirl tidak sesuai dengan acuan itu.

Batgirl juga tidak dianggap sebagai filem untuk tayangan pawagam dan mempunyai bajet yang jauh lebih kecil berbanding kebanyakan filem buku komik blockbuster.

Filem Batgirl diarahkan oleh Adil El Arbi dan Bilall Fallah berdasarkan lakon layar yang ditulis oleh Christina Hodson.

Plotnya berpusat pada watak Barbara Gordon, anak perempuan kepada pesuruhjaya polis Gotham City, James Gordon. Watak ini pertama kali dilihat dalam siri Batman pada tahun 1967 dengan mendiang Yvonne Craig memainkan watak itu. Penampilan pertama Batgirl dalam buku komik adalah menerusi Detective Comics #357 karya penulis Gardner Fox dan artis Carmine Infantino.

 

Related posts

Marvel Studios Akan Mendapatkan Semula Hak Teater ‘Jade Giant’ Daripada Universal Menjelang 2023

Kakimuvee

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Leave a Comment